NOGOMETNA LEKCIJA

Ruganje Austrijanaca: Strašni u Hrvatskoj, nemoćni u Europi

07.11.2014 u 10:00

  • +11

Dinamo Zagreb - Salzburg

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Nova uvjerljiva pobjeda Red Bull Salzburga protiv Dinama odjeknula je u austrijskim medijima koji veličaju snagu njihovog predstavnika, a pojedini se i rugaju hrvatskom prvaku

Red Bull je nakon 4:2 u Salzburgu, sredio 'modre' sa 5:1 u Zagrebu. Njihovi mediji poput Kronea i Kleine Zeitunga hvale igru austrijskog prvaka te pojedine igrače, a Die Presse je dobar dio prostora posvetio Dinamu.

'Brojevi su prilično zastrašujući. Dinamo već 70 utakmica ne zna za poraz kod kuće u nacionalnom prvenstvu, devet naslova prvaka imaju u nizu, u Hrvatskoj nemaju konkurenciju, ali su često na međunarodnoj razini nemoćni kao protiv Salzburga', bocnuo je novinar 'modri' klub.

On igru Dinama opisuje kao 'suzdržanu, obeshrabrenu, s puno pogrešaka' te naglašava da bi prolazak Dinama u nokaut fazu 'bio ravan čudu'.


Što se tiče nogometaša i trenera Red Bulla oni su u svojim izjavama odmjereni, bez omalovažavanja suparnika kojem su i drugi puta očitali lekciju. Pričali su o svojoj igri, a ne o slabašnom Dinamu.

'Ova pobjeda je za nas jako važna. Naravno kao i golovi za mene, ali to je nagrada za cijelu momčad. Uzeo sam loptu kao uspomenu', izjavio je strijelac hat-tricka Soriano.

'Apsolutna odlična igra. Velika je stvar plasirati se u nokaut fazu već nakon četiri kola u tako teškoj skupini. To pokazuje da imamo kvalitetu. Želimo u skupini završiti kao prvi', pričao je trener Adi Hütter.