PROŠLI PRVU PREPREKU

Rudićevi igrači pobjedom krenuli prema OI

16.11.2010 u 19:21

Bionic
Reading

U prvoj utakmici FINA Svjetske lige večeras su vaterpolisti Hrvatske pobijedili Nizozemsku sa 15:7 (4:0, 3:2, 2:3, 6:2). Susret je odigran na bazenu u Gružu, a sudili su pred 1.200 gledatelja Vekerdy iz Rumunjske i Adžić iz Crne Gore

Utakmicom protiv Nizozemske odabranici Ratka Rudića otvorili su novi dvogodišnji natjecateljski ciklus koji će završiti Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Samo pobjednik skupine, u kojoj su, uz Nizozemsku, još Grčka i Italija, ima pravo plasmana na završnom turniru najbolje osmorice, a samo pobjednik Svjetske lige izborit će nastup na OI u Londonu.

I bez najiskusnijih Barača i Hinića naši reprezentativci nisu imali nikakvih problema u susretu s Nizozemcima kojima je ova utakmica bila prva s pomlađenom ekipom koja se priprma za EP 2012. kojemu će biti domaćin.

Već nakon prve četvrtine Hrvatska je imala visoku prednost od 4:0, a do poluvremena Nizozemci su u samo dva navrata svladali sigurnog Josipa Pavića.

U drugom dijelu na naš gol je stao mladi Mirko Nižić, pa su gosti zahvaljujući prije svega preciznom Krameru uspjeli ublažiti poraz.

Stopostoni učinak u našoj momčadi imali su Bošković, Muslim i Marković, a samo Karač i Burić nisu uputili udarac prema solidnom vrataru gostiju Jordyju Stilu. Sljedeću utakmicu Svjetske lige naši vaterpolisti će igrati 7. prosinca kada će u drugom kolu gostovati u Grčkoj.

HRVATSKA: Nižić, Burić, Bošković 4 (1), Karač, Joković 2, Muslim 4 (1), Marković 1, Bušlje, S. Sukno, Dobud 2, Krapić 1, Buljubašić 1, Paškvalin, Pavić.

NIZOZEMSKA: Stil, van Eck, Gerritse, Verweij, Gottemaker 1, Lucas 1, Cavalje 1, Spijker, Gielen, de Wit, Kramer 3, Lindhout 1, Frauenfelder

PETERCI: Hrvatska 2 (2), Nizozemska -.
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 7 (6), Nizozemska 8 (3).