A OSVOJIO IH JE JAKO PUNO

Rudić: Ovo zlato je kruna moje karijere

12.08.2012 u 19:14

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolo s pravom može slaviti Ratka Rudića. Od njegova povratka vaterpolisti su u samom svjetskom vrhu, a medalje nas rijetko kad zaobilaze

Ratko Rudić spada među najveće trener momčadskih sportova u svijetu, točnije, sa svojih 36 odličja na drugom je mjestu iza brazilskog odbojkaškog stručnjaka Bernarda Rezendea, koji je osvojio čak 45 medalja. Osvajao je odličja s reprezentacijom bivše SFRJ, potom s Italijom i zadnjih pet godina s Hrvatskom. S time da nije nevažno spomenuti da je četiri godine bio izbornik SAD-a.


'Ovo je kruna moje karijere. Osvojio sam sve s Hrvatskom od povratka. To su takvi rezultati kakve je malo koja reprezentacija napravila. Stigli smo do ove zlatne medalje, a ja ne pamtim da je netko s ovakvom dominacijom osvojio zlato na Olimpijskim igrama. Dominirali smo u svim utakmicama. To je jedna ogromna satisfakcija meni kao treneru. Zahvaljujem svima, a posebno mi je drago zbog tih mladih ljudi', poručio je Rudić.

Svoj niz na klupi Hrvatske počeo je u Melbourneu 2007. godine kada je uzeo svjetsko zlato. Uzeo je potom i svjetsku broncu, ali i europsko zlato te broncu i još 'nekoliko' naslova u svjetskoj ligi i u svjetskom kupu.

Prije četiri godine bio je s Hrvatskom na Igrama u Pekingu i možda mu je to i najveće razočaranje. Hrvatska je tada ispala u četvrfinalu od Crne Gore.

'U Pekingu smo bili dobri, no desio se psihološki propust, to je bila moja greška. Naravno, to više nisam ponovio. Naučio sam i ja nešto, iako sam iskusan trener', rekao je Rudić i potvrdio o kakvom je čovjeku riječ, jer malo bi se koji od njegovih kolega 'posuo pepelom'.