BLIZU OSTVARENJA SNA

Rosbergu više ne treba niti jedna pobjeda za titulu F1 prvaka!

10.10.2016 u 10:56

  • +6

Formula 1, Velika nagrada Japana

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Yuya Shino

Bionic
Reading

Novi slabi nastup Lewisa Hamiltona na Velikoj nagradi Japana potpuno je otvorio put Nici Rosbergu do naslova prvaka koji s 33 boda prednosti više ne treba niti jednu pobjedu u posljednje četiri utrke sezone...

Sve se otvorilo 31-godišnjem Nijemcu. Na raspolaganju ima bolid s kojim u normalnim uvjetima ne može biti slabiji od drugog mjesta te zalihu bodova koja je značajno porasla na Velikoj nagradi Japana ove nedjelje. Naime, Rosberg je u Suzuki iskoristio podbačaj Hamiltona koji je završio tek treći zahvaljujući lošem start. Pobjedom je Kekeov sin povećao prednost na velika 33 boda.

To znači da na posljednje četiri utrke Nici više ne treba niti jedan trijumf. Tri druga mjesta i jedno treće bili bi sasvim dovoljni za naslov prvaka, čak i ako Lewis Hamilton zabilježi četiri pobjede.

Nema sumnje da je Rosberg blizu ostvarenja sna i sve to zvuči krasno i idilično, no jedan kvar, pogreška ili nesreća može sve promijeniti. U tom bi slučaju Nico vjerojatno izgubio čak 25 bodova svoje prednosti, što bi Hamiltona potpuno vratilo u igru.

'Nisam odahnuo nakon pobjede u Suzuki. Moj trenutni pristup se pokazao dobrim i zašto bih ga mijenjao?', izjavio je Nico Rosberg nakon svog devetog trijumfa sezone, bacivši Hamiltonu ponovo rukavicu u lice uoči utrke u Austinu za dva tjedna.

Rosbergu možda više ne treba niti jedan trijumf da bi bio prvak, no ako ga ostvari, dotući će Lewisa do kraja i toga je itekako svjestan...