TRIJUMF KOD KUĆE

Rosberg: Užasno sam startao, ali dobro je završilo!

26.05.2013 u 17:48

Bionic
Reading

Najglamuroznija utrka u kalendaru Svjetskog prvenstva Formule 1, Velika nagrada Monaka, prošla je od početka do kraja u dominaciji njemačkog vozača Mercedesa Nice Rosberga

Nakon što je ostvario najbrža vremena na sva tri slobodna treninga i na službenom kvalifikacijskom treningu, Rosberg je vodio od početka do kraja i u samo utrci i na kraju došao do pobjede na gradskim ulicama Monte Carla točno 30 godina nakon svog oca Kekea Rosberga.

'Nevjerojatno, vrlo je posebno pobijediti kod kuće. Cijeli je vikend prošao savršeno,' rekao je Rosberg, koji je odrasao u Monaku, a i danas ondje živi.

'Imao sam užasan start i bio sam jako blizu Sebastianu (Vettelu) i Lewisu (Hamiltonu), ali to je dobro završilo. Nakon toga sam kontrolirao utrku. Bolid je bio zaista dobar i gume su izdržale. Jako sam sretan što sam pobijedio u utrci jer je tako teško razdoblje iza nas. Toliko smo puta padali u poretku da mi je to bilo malo u krajičku mozga. Nadao sam se da ću to uspjeti izvesti i ne pasti u poretku. Momčad mi je dala sjajan bolid i to je bilo dovoljno da to ostvarim. Popravili smo se od Barcelone i oduševljen sam,' dodao je njemački vozač nakon druge pobjede u karijeri.

Aktualni prvak Sebastian Vettel bio je zadovoljan osvojenim drugim mjestom i smatra da je njegova momčad ostvarila maksimum.

'Ukupno sam sretan i zadovoljan rezultatom, znamo da je teško pretjecati ovdje. Čestitke Nici, imao je ritam i gume. Mi smo imali fantastičan start, ali nije bilo mjesta za pretjecanje. Malo sam bio iznenađen sporim ritmom otvarajućih krugova. Očekivali biste da će 'srebrne strijele' biti brze, a mi smo imali dva autobusa na krstarenju. Oni su imali svoju strategiju, a mi smo uspješno prestigli Lewisa. Možemo biti zadovoljni rezultatom i bio je to dobar momčadski posao.