NEIZVJESNOST U BRAZILU

Rosberg se približio Hamiltonu, ali najgore ga tek čeka!

11.11.2016 u 18:52

Bionic
Reading

Lewis Hamilton odvozio je najbrža vremena na oba slobodna treninga ovog petka, no na drugom mu se Nico Rosberg približio na samo trideset stotinki zaostatka. Ipak, kiša koja prijeti ostatak vikenda mogla bi Nijemcu i njegovom vodstvu u ukupnom poretku stvoriti velike probleme...

Petak na stazi Interlagos pokazao je da je Lewis Hamilton zreo za svoju prvu pobjedu u Brazilu, jednoj od rijetkih staza na kojoj nikad nije trijumfirao.

Britanac je odvezao najbrži krug na prvom slobodnom treningu, s Maxom Verstappenom vrlo blizu na drugom mjestu, dok je Nico Rosberg bio treći. Zanimljivo, na popodnevnom treningu Hamilton je opet bio prvi, ali s krugom 1:12.271, gotovo četiri desetinke sporijim od onog što je vozio ujutro.

Drugi je bio Nico Rosberg sa samo tri stotinke zaostatka, no najgore ga tek čeka. Naime, na subotnjim kvalifikacijama i nedjeljnoj utrci prijeti kiša, a Nijemac ove sezone nije bio dobar u takvim uvjetima pa je ozbiljno ugroženo njegovo vodstvo od 19 bodova u ukupnom poretku.


Zadovoljstvo na drugom treningu imaju u Williamsu, jer su Bottas i domaći adut Felipe Massa zauzeli odlično treće i četvrto mjesto, ispred Daniela Ricciarda i Maxa Verstappena u Red Bullu. Sedmo i osmo mjesto najbolje je što su mogli ostvariti vozači Ferrarija, Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen, a u prvih deset još su se ugurali Hülkenberg i Button.

U subotu se program nastavlja trećim slobodnim treningom, a onda i kvalifikacijama s početkom u 17 sati koje bi mogle biti iznimno zanimljive...