TRAVA JE SVUGDJE ISTO ZELENA

Rooney: Želja za odlaskom iz Uniteda je najveća greška

07.09.2012 u 12:19

Bionic
Reading

Potez iz rujna 2010. godine kada je predao zahtjev za transferom iz Manchester Uniteda, ponajbolji nogometaš 'crvenih vragova' i engleske reprezentacije Wayne Rooney okarakterizirao je 'najvećom pogreškom' u svojoj karijeri

Učinio je to u autobiografiji 'Moje desetljeće u Premierligi' koju na dvenoj bazi u djelovima objavljuje Daily Mirror.

Rooney je tada u zahtjevu za transferom kao razlog naveo upitnu Unitedovu moć da privuče vrhunske igrače i spomenuo je da klupske ambicije ne odgovaraju njegovima. No, dva dana kasnije došlo je do dramatičnog zaokreta od 360 stupnjeva i Rooney je potpisao petogodišnje produljenje.

'U rujnu 2010. ozljeda gležnja me udaljila od travnjaka. Bio sam frustriran sobom, svojom igrom, ozljedom i svime što me okružuje. Zapeo sam u ciklusu loše forme i nisam se mogao iz njega izvući. A tada sam napravio najveću pogrešku svoje nogometne karijere. U listopadu sam pustio priopćenje u kojem dovodim u sumnju svoju sreću na Old Traffordu. Da li mi je bolje negdje drugdje? Podigla se prašina.

Došlo je do razgovora u Unitedu da se riješi problem, ljudi izvan kluba se nabacuju mišljenjima, ali nitko od njih zapravo ne zna što se događa u mom životu. Nitko ne razumije gdje mi je glava. Jedina osoba koja zbilja zna što se događa sam ja, ali čak ni ja nisam siguran što želim.

Tada je menadžer rekao što misli: 'Ponekad pogledaš u drugo polje i vidiš kravu i misliš da je ta krava bolja od one koju imaš u svom polju. Ali to nikad tako ne funkcionira.' Rekao mi je da trava nije uvijek zelenija drugdje i u pravu je. Sviđa mi se ono što je u mom polju. Bio sam u krivu. United želi isto što i ja: trofeje, uspjeh, biti najbolji', stoji u djeliću Rooneyjeve životne priče.