FIFA_SP_2018.svg

preokret na pomolu

Ronaldo se već veseli: Je li moguće da će Modriću preoteti nagradu koju zaslužuje!?

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 17.07.2018 09:10
  • Objavljeno 17.07.2018 u 08:28
Bionic
Reading

Nakon finala Svjetskog prvenstva u kojem je Hrvatska izgubila od Francuske na kladionicama je Cristiano Ronaldo ponovo apsolutni favorit za osvajanje Zlatne lopte, nagrade koja se dodjeljuje najboljem nogometašu godine...

Iako je po mnogima Luka Modrić dosad napravio najviše u 2018. godini i zaslužuje biti proglašen najboljim nogometašem svijeta, nakon finala SP-a došlo je do velikog preokreta na kladionicama i čini se da bi mu Zlatna lopta France Footballa ipak mogla pobjeći.

Naime, vjerovalo se da su mu Kylian Mbappe i Antoine Griezmann najveće prijetnje, ali Francuzi iako su osvojili svjetsku titulu nisu napravili dovoljno da impresioniraju stručnjake i ljubitelje nogometa, a očito ni Luka pa je u prvi plan isplivao uobičajeni favorit.

Cristiano Ronaldo trlja ruke, jer na kladionicama je nakon finala u Moskvi opet postao apsolutni favorit za osvajanje Zlatne lopte, s koeficijentom samo 1.25, a slijede ga Modrić s koeficijentom 4 i Mbappe s 10.

Portugalac je ove sezone osvojio Ligu prvaka, a na putu do titule škaricama potopio Juventus te serijom golova u 2018. godini na pravi način završio svoju eru u Realu. Zatim je na SP-u hat-trickom Španjolskoj pokazao moć, a onda i potpisao za torinski klub u kojem se očekuje da će nastaviti zabijati iz kola u kolo.

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Modrić je dobio nagradu za najboljeg nogometaša SP-a koja se isto zove Zlatna lopta, no statistički nije bio na Ronaldovom nivou pa kladionice vjeruje da će nogometna površnost presuditi, a Portugalcu još jednom pripasti omiljena titula, šesti put u karijeri.

To će naravno biti nepravedno, jer Luka je zaslužio priznanje, ali teško je kao veznjak koji radi za momčad u takvom izboru nadmašiti napadača. Ipak, još je pet mjeseci do kraja kalendarske godine i dosta se toga može promijeniti...

  • +36
Najbolje fotografije dočeka Vatrenih Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL