PROMIJENIO SE

Ronaldo se smekšao: Ako volite mene, ne morate mrziti Messija, dosta je...

07.09.2023 u 05:56

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo odlučio je završiti priču o rivalstvu njega i Lionela Messija za sva vremena

Petnaestak godina na nogometnim terenima vlada veliki rivalitet između Portugalca Cristiana Ronalda i Argentinca Lionela Messija. Za obojicu njihovi fanovi tvrde kako su najbolji svih vremena. Ronaldo je, čini se, odlučio zatvoriti ovu priču i označiti 'kraj utakmice'.

CR je istakao da rivalitet više ne postoji te da nikada njihov odnos nije ni gledao na taj način.

'Ako volite Cristiana Ronalda, ne morate mrziti Lionela Messija i obrnuto. Nas dvojica smo promijenili nogometnu povijest. Suparništvo je gotovo jer sad nam ide dobro tamo gdje igramo', poručio je Ronaldo te nastavio:

'Nikad ga nisam gledao takvim očima. Zajedno smo dijelili scenu u proteklih 15 godina. Nismo prijatelji, ali imamo veliko poštovanje jedan prema drugom. Taj rivalitet je bila dobra stvar, navijači su uživali', bio je nedvosmislen Portugalac.

Cristiano je danas član Al Nassra iz Saudijske Arabije, a Messi igra u Sjedinjenim Američkim Državama u Interu iz Miamija. Obojici ide jako dobro, podignuli su zanimanje za tamošnje lige i pomogli širenju popularnosti nogometa izvan Europe i Južne Amerike.

Ronaldo je nedavno postigao 850. gol u službenim utakmicama.

'Želim više. Cilj je postići 900 golova, ali sada samo želim uživati i igrati nogomet, jer ne znamo što nam donosi sutra.'

Cristiano će ostati upisan kao igrač koji je započeo trend transfera megazvijezda u Saudijsku Arabiju.

'Svi su mi govorili da sam lud jer idem u Saudijsku Arabiju, a sad svi prate ligu i pričaju o njoj. Ponosan sam što sam pionir u razvoju nogometa ovoj zemlji i želja mi je da se Saudijska Arabija dodatno razvije u godinama koje dolaze.'

Ronaldo ne odustaje od reprezentacije Portugala, a kada se bude igralo sljedeće Europsko prvenstvo 2024. godine, imat će 39 godina. Portugalci se pitaju vidi li se u dresu reprezentacije i na Svjetskom prvenstvu 2026.

'Iskreno, dosta toga mi se u zadnje dvije godine dogodilo u životu, pa sada razmišljam drugačije nego prije. Život treba živjeti dan za danom i ne treba razmišljati previše dugoročno', zaključio je Ronaldo.