nije mu jasno

Ronaldo je prokomentirao sporni jedanaesterac; ova će izjava naljutiti Buffona

12.04.2018 u 09:07

Bionic
Reading

Imao je Juventus 3:0 u Madridu sve do 93. minute, Mario Mandžukić zabio je dva gola Realu, svi su se već spremali za produžetak. A onda se 'ukazao' engleski sudac Michael Oliver - dosudio je dvojbeni jedanaesterac za Real i 'počastio' Gigija Buffona crvenim kartonom. Ronaldo je zabio za pobjedu 'kraljeva' i plasman u polufinale Lige prvaka...

Repovi uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa vuči će se još mjesecima. Odluka engleskog suca Michaela Olivera da u posljednjim trenucima dosudi jedanaesterac za Real i isključi Juventusova kapetana Gigija Buffona podigla je na noge cijeli nogometni svijet.

Juve je u Madridu imao 3:0, dva je gola 'kraljevima' uvalio Mario Mandžukić, u 2. i 37. minuti, a za 3:0 zabio je Matuidi u 61. minuti. Real je bio na koljenima, Juventus je u najmanju ruku u 93. minuti utakmice imao produžetak. No, na scenu je stupio sudac Oliver, duel Benatije i Vazqueza okarakterizirao je kao prekršaj i dosudio jedanaesterac za Real!

Buffon je 'poludio', zbog svoje reakcije dobio je izravni crveni karton, a umjesto njega na gol je stao Szczesny. No, protiv Cristiana Ronalda nije imao nikakvih šansi. Portugalac je zabio za 3:1 i plasman Reala u polufinale Lige prvaka.

Nakon utakmice upitali su ga za komentar dosuđenog jedanaesterca...

'Ne razumijem zašto su protestirali. Bio je čisti jedanaesterac, Lucas je gurnut s leđa i da nije bio penal, sigurno bi bio gol', kazao je hladno Ronaldo i nastavio:

'U nogometu vam se ništa ne poklanja, morate se boriti do samog kraja. Mogao je Real zabiti i više golova, ali Juve i Buffon su bili vrlo dobri. Nakon sve one gužve morao sam se smiriti i pripremiti za izvođenje penala. Srećom, zabio sam i prošli smo dalje. Ne razmišljamo još o novoj tituli, idemo korak po korak. Na redu je polufinale...'

  • +10
Real Madrid - Juventus (uzvrat četvrtfinala Lige prvaka) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia