NEUNIŠTIVI ŠVICARAC

Roger Federer u lovu na nevjerojatni rekord; izjava poraženog Amerikanca nakon poraza mnoge je oborila s nogu

01.04.2019 u 10:28

Bionic
Reading

Švicarac Roger Federer, po mišljenju analitičara zahvaljujući 20 osvojenih Gran slam turnira, već je stekao status najvećeg tenisača svih vremena. No, usprkos godinama Federer ne posustaje, a dokaz je i osvajanje snažnog ATP turnira u Miamiju

Pobjedom 6-1, 6-4 za samo sat i tri minute igre Roger Federer nadigrao je finalu Amerikanca Johna Isnera, branitelja naslova. No, vijest dana svakako jest kako je ovo je 37-godišnjem Federer ovo bio 101. osvojeni turnir u karijeri čime se primakao apsolutnom rekordu koji drži legendarni Amerikanac Jimmy Connors koji je u razdoblju od 1972. do 1996. osvojio 109 turnira u tzv. 'Open eri'.

Međutim podatak kako je Federer, koji je apsolutni rekorder s 20 osvojenih Gran slam turnira, od ukupno 101. osvojenog turnira čak njih 28. osvojio iz serije Masters 1000 - dovoljno govori.

'Imao sam u ovaj meč ulazak iz snova i nekako sam se opustio nakon osvojenog breaka na otvaranju. Uh, kakav je ovo bio tjedan za mene! Bilo je nevjerojatno i zbog svega sam jako sretan. Prvi put sam ovdje u Miamiju igrao 1999. godine, a evo me opet u 2019. Znate, ovo mi toliko puno znači', kazao je Federer kojem je ovo bilo četvrto slavlje u Miamiju (2005., 2006., 2017. i 2019.).

Očekivano, i visoki Amerikanac John Isner nahvalio je legendarnog Federera poslavši mu vrlu emotivnu poruku:

'Roger je fantastično reagirao na moje servise. On je nešto posebno. Sve što ti mogu reći jest da si danas bio najbolji, da si na cijelom turniru bio najbolji i da si cijelu karijeru najbolji. Molim te, nikada nemoj prestati igrati', sa osmijehom na licu kazao je nakon meča Isner koji je tako odao poštovanje tenisaču koji je ispisao povijest i kojeg još osam osvojenih turnira dijeli od besmrtnosti. Njegova iskrena izjava mnoge je oborila s nogu i najbolje pokazuje koliko kolege cijene najvećeg...

TENISAČI S NAJVIŠE OSVOJENIH TURNIRA

  • Jimmy Connors 109
  • Roger Federer 101
  • Ivan Lendl 94
  • Rafael Nadal 80
  • John McEnroe 77
  • Rod Laver 74
  • Novak Đoković 73
  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia