SVE BRZO BILO GOTOVO

Roger Federer totalno nadigrao Bornu Ćorića i ostavio hrvatskog tenisača bez finala

01.03.2019 u 18:44

Bionic
Reading

Borna Ćorić nije se plasirao u finale turnira u Dubaiju, hrvatskog tenisača je u polufinalnom meču nadigrao Roger Federer sa 2:6, 2:6 u susretu koji je trajao samo sat i sedam minuta

Borna Ćorić nije uspio postati peti tenisač u povijesti koji je svladao švicarskog velikana treći puta zaredom. Ovoga puta naš davis cup reprezentativac nije bio ni blizu pa je Federer poveo 3-2 u međusobnim mečevima.

Po prikazanom tijekom cijelog turnira Federer je bio izraziti favorit, a potvrdio je to i na terenu. Dvoboj u Dubaiju bio je jednosmjerna ulica, hrvatski tenisač nije imao niti jednu break priliku, a Švicarac njih devet od čega je četiri iskoristio.

Konačnih 6:2, 6:2 za Federera vrlo je sličan ishod kao i kada su se prvi put susreli, također u polufinalu Dubaija 2015. godine. Tada je bilo 6:2, 6:1 za Švicarca.

Mala utjeha našem tenisaču može biti što se iz Dubaia vraća sa 180 bodova te čekom na 129.100 dolara.

Federera u finalu čeka grčki tenisač Stefanos Tsitsipas, on je u prvom polufinalu nakon tri sata borbe svladao Francuza Gaela Monfilsa sa 4:6, 7:6 (4), 7:6 (4). Za 20-godišnjeg Grka ovo je drugi turnir zaredom na kojemu je stigao do finala, prije pet dana je osvojio Marseille, a ulaskom u finale Dubaija osigurao je ulazak među 10 najboljih igrača svijeta na sljedećoj ATP ljestvici na kojoj će preskočiti prvog hrvatskog igrača Marina Čilića.

  • +2
Švicarski tenisač Roger Federer u Dubaiju 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Inače, Federeru će to biti čak 152. nastup u finalu nekog ATP turnira, a 10. u Dubaiju. Dosada je osvojio 99 naslova, sedam u Dubaiju.