SVAŠTA SE DOGAĐALO

Kyrgios razbjesnio Nadala; Španjolac mu poslije dramatičnog poraza poslao jasno upozorenje

28.02.2019 u 10:56

Bionic
Reading

Australac Nick Kyrgios eliminirao je u drugom kolu teniskog ATP turnira u Acapulcu prvog nositelja i drugog tenisača svijeta Španjolca Rafaela Nadala sa 3-6, 7-6(2), 7-6(6), a njihov dvoboj dobio je i treće poluvrijeme

Kyrgios je spasio tri meč lopte, a Nadal, koji je ovaj turnir osvajao dva puta, iskoristio je samo jednu od 10 prilika za break i ispustio je vodstvo od 6-3 u zadnjem tiebreaku prije nego je Kyrgios osvojio sljedećih pet poena zaredom. Kyrgios, koji je 72. tenisač svijeta, sada ima omjer pobjeda i poraza u mečevima s Nadalom 3-3.

Susret je obilježilo i temperamentno ponašanje Australca koji je tijekom meča čak servirao ispod ruke, gestikulirao prema publici, a burno je proslavio i pobjednički poen tako da mu je Nadal samo hladno čestitao. Isto tako Kyrgios je nakon izgubljenog prvog seta tražio pomoć liječnika i izgledao je da bi mogao predati, ali je poslije toga zaigrao vrhunski.

  • +3
Rafael Nadal vs Nick Kyrgios, ATP Acapulco, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Španjolac je na konferenciji kritizirao Kyrgiosa.

'On je tenisač koji ima ogroman talent, mogao bi osvajati Grand slamove i boriti se za broj jedan. No, nedostaje mu poštovanja za publiku, protivnika i prema samome sebi', rekao je Nadal.

A što je rekao Australac?

'Ovo mi puno znači. Mučio sam se ove godine i pružiti ovakvu predstavu protiv Nadala, to je velika stvar. Nivo tenisa koji sam danas igrao bio je dobar test za moje tijelo, dao sam sve od sebe', izjavio je Kyrgios kojeg u sljedećem kolu čeka Švicarac Stanislas Wawrinka.