I NAKON TENISA TENIS

Roger Federer se odlučio na potez koji će izazvati brojne reakcije: 'U svijetu tenisa, gdje sukobi interesa ne poznaju granice, njemu je sve dopušteno'

19.05.2022 u 10:44

Bionic
Reading

Roger Federer sa svojom partnerskom tvrtkom Team8 Sports & Entertainment želi kupiti Masters turnir u Cincinnatiju, javljaju dobro upućeni teniski izvori.

Američki teniski savez (USTA) objavio je u veljači 2022. kako planira prodati Masters u Cincinnatiju, točnije 93,8% vlasništva nad turnirom.

Savez je turnir kupio 2009. godine za 12,5 milijuna dolara i u 13 godina u ovaj turnir uložio još 70 milijuna dolara. Kada je riječ o otkupnoj cijeni, ona ima devet znamenki, javljaju upućeni izvori.

Ponajbolji igrač svijeta svih vremena Roger Federer sedam je puta osvajao Cincinnati te je više puta je u finalu direktno onemogućavao Novaka Đokovića da osvoji ovaj turnir, koji mu je godinama nedostajao kako bi osvojio sve Masterse i kompletirao Zlatni masters.

Federer je osnovao Team8 sa svojim agentom Tonyjem Godsickom 2013. godine.

'U svijetu tenisa, gdje sukobi interesa ne poznaju granice, Rogeru je ovo dopušteno, On je teniska ikona i stvorio je sjajan odnos s navijačima u Cincinnatiju. Lijepo je vidjeti da turnir ostaje u teniskoj obitelji i da ga vodi netko tko razumije i voli naš sport', prokomentirao je ovaj poslovni potez poznati bivši tenisač Andy Roddick.