nastavlja li dalje ili?

Roger Federer je otišao u mirovinu, a sad je i Novak Đoković progovorio o mogućem kraju karijere

28.09.2022 u 15:28

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana od profesionalnog se tenisa oprostio jedan od najvećih svih vremena Roger Federer (41). U mirovinu ga je, među ostalima, ispratio i Novak Đoković (35) koji je sada otkrio razmišlja li i on o povlačenju

'U ovoj fazi karijere neću 'letjeti' s turnira na turnir kao što sam činio proteklih godina. Cilj je da se fokusiram na najvažnije turnire. Moram očuvati svoje tijelo kako bih mogao imati što dužu karijeru', kazao je Novak Đoković te nastavio:

'Ne, u ovom trenutku još uvijek ne razmišljam hoću li igrati godinu ili deset godina. Tijelo me za sada sluša i u ovom trenutku ne vidim tako skori kraj svoje karijere. Nastavit ću dok god se osjećam dobro. Još se uvijek mogu natjecati s mlađima i nema potrebe da prestajem', zaključio je Đoković.

  • +18
Roger Federer posljednji meč u karijeri, 24.9.2022. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Podsjetimo, Đoković je u srpnju ove godine osvojio Wimbledon, ali od tada više nije nastupio na turnirima. Prvi svoj Grand Slam je osvojio 2008. godine na Australian Openu i do sada ima ukupno 21 titulu. Jednu manje od Rafe Nadala i jednu više od friško umirovljenog Rogera Federera.