40 SATI FILMA ZA PUNOLJETNOST

Rock'n'roll gimnazija slavi 18. rođendan

24.04.2011 u 12:03

Bionic
Reading

Prohujalo je 18 ljeta otkako je skupina zanesenjaka u travnju 1993. osnovala Rock'n'roll gimnaziju. Članovi te družine na 20. državnom prvenstvu u akrobatskom rock'n'rollu baš u mjesecu klupske punoljetnosti osvojili su 12 medalja: četiri zlatne, pet srebrnih i tri brončane, što u juniorskoj, što u seniorskoj konkurenciji

Već pet godina zaredom dream team Rock'n'roll gimnazije je najbolji seniorski sastav u Hrvatskoj. Bez premca su ove godine bile Tea Kaderžabek, Petra Labura, Nina Pongrac, Tamara Biljanović, Lucija Dragičević, Tea Rumec, Lucija Tadić, Iva Petravić, Nadina Biljanović, Nera Nikolić, Petra Sučić, Martina Kojundžić, Marta Bolarić, Tihana Galić, Mara Bosanac i Sanja Tokić.

Zlatnom medaljom na državnom prvenstvu još su se okitili Martina Rak i Mario Jukić, mlađi juniori Ema Čovran i Lovro Bilušić te juniorske formacije Rock'n'roll gimnazije.

Početak djelovanja Rock'n'roll gimnazije, kao posve nove družine, bio je iznenađujuće uspješan. Te 1993. Darko i Snježana Torjanac, danas supružnici, prvi put su pokucali na školska vrata.

'U Osnovnoj školi Prečko javilo nam se 120 djece. Nismo mogli vjerovati!', s radošću u glasu prisjeća se Darko Torjanac, danas predsjednik Rock'n'roll gimnazije, trener i međunarodni sudac.

Početnim čudima, međutim, još nije bio kraj. U Osnovnoj školi Petra Zrinskog u Krajiškoj ulici zaplesati je poželjelo čak 125 mladih.

'Više od pet tisuća polaznika plesalo je u Rock'n'roll gimnaziji u ovih 18 godina', domeće Darko Torjanac. U obljetničkoj godini gimnazijalci vade već zaboravljene slike iz albuma.

'Prvi natjecatelji bili su Dijana Golubić i Dino Prekić, Mateja Rajačić i Luka Reketi, Andrea Važić i Domagoj Piteša. Danas je u vrhunskom sportu samo Dijana Golubić, ali kao rukometašica', ističe Torjanac.

Spoju gimnastike i plesa, uz doista dobru glazbu, naraštaje i naraštaje u Rock'n'roll gimnaziji podučavaju Snježana Torjanac, prof. Maja Milković, Ana-Marija Brkić, Dragana Gomaz, Hrvojka Stambolija, Morana Segarić, Ivan Hedl, Iva Petravić, Sanja Budojević, Tomislav Tkalec, Mario Jukić, Lucija Roginić i Darko Torjanac.

Na prigodnoj svečanosti u lipnju, kojom će podsjetiti na 18 plodnih godina, bit će prikazan i film o Rock'n'roll gimnaziji. Zlatko Drljačić, Goran Kancijan i Ivan Hedl već su prikupili četrdesetak sati filmskog materijala.

Gimnazijalci danas vježbaju u brojnim zagrebačkim naseljima, ponajviše u Vrbanima, Rudešu, Zapruđu, Voltinom, Sopotu, Dugavama, Prečkom i Jarunu, a organiziraju i tromjesečne besplatne satove u desetak osnovnih škola.