VAL D'ISERE

Rizik koji se nije isplatio Filipu Zubčiću; odličnu prvu vožnju nije uspio naplatiti u drugoj, a nakon greške izletio je sa staze

11.12.2021 u 14:31

Bionic
Reading

Francuski Val d'Isere bio je domaćin drugog veleslaloma sezone, a koji je mogao donijeti puno radosti i veselja hrvatskom skijašu Filipu Zubčiću. Nažalost, nakon odlično prvog 'laufa', Zubčić je u drugom previše riskirao te nije uspio doći do cilja

Hrvatski skijaš Filip Zubčić nije uspio završiti drugu vožnju veleslaloma kojeg su skijaši vozili u subotu za Svjetski kup u Val d'Isereu, dok je pobjedu odnio Švicarac Marco Odermatt.

Odermatt je slavio s vremenom 2:12.31, dok je drugo mjesto zauzeo Francuz Alexis Pintaurault sa 59 stotinki slabijim vremenom (2:12.90). Treće mjesto na postolju pripalo je Austrijancu Manuelu Felleru sa 1,24 sekunde zaostatka za pobjednikom (2:13.55).

Zubčić je u drugu vožnju ušao kao treći sa samo 33 stotinke zaostatka za Odermattom, no u drugoj je vožnji izletio sa staze.

U poretku skijaša u veleslalomu nakon današnje utrke Odermatt je prvi sa 200 bodova, drugi je Pintaurault sa 125 bodova, a treći je Slovenac Žan Kranjec sa 86 bodova.

Odermatt je prvi i u ukupnom poretku skijaša i ima 446 bodova. Na drugom je mjestu Austrijanac Matthias Mayer sa 310 bodova, dok je treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 229 bodova.