F1 POLITIKA

Rivali čine sve što mogu da Red Bull ne bude pomilovan!

20.03.2014 u 11:37

Bionic
Reading

Nakon što su iz Mercedesa i Ferrarija podržali FIA-u i njezinu kaznu Red Bullu, na istu stranu stao je i McLaren…

Daniel Ricciardo naknadno je diskvalificiran na Velikoj nagradi Australije. Oduzeto mu je drugo mjesto zbog protoka goriva koji je navodno bio izvan dopuštenih tehničkih pravila. Red Bull je najavio žalbu, tvrdi da je problem bio u senzoru koji je momčadi dostavila FIA te da je po njihovim mjerenjima sve bilo u redu.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i na pay-per-view servisu match.tportal.hr

No, rivali neće dopustiti da se 'bikovi' izvuku iz ove situacije. Ferrari i Mercedes odmah su stali uz FIA-u te poručili kako su se oni držali mjerenja koje je pokazivao problematični senzor na njihovim bolidima, za razliku od Red Bulla koji se oglušio na upozorenja. Iz McLarena dolazi slična poruka.

'Da, dovoljno rano se pojavio problem točnosti mjerenja s različitim senzorima, ali mi smo usko surađivali s FIA-om da bismo shvatili što trebamo napraviti da bismo unaprijedili sistem. FIA je još u Bahreinu zauzela stav da je njihov senzor referenca i da će biti upotrijebljen. Bilo je odstupanja, ali morate biti oprezni s protokom goriva,'' izjavio je ravnatelj Eric Boullier pa zaključio:

'Morate biti spremni surađivati tijekom utrke, što je većina radila. Mi smo odradili svoj posao i poslušali pravila. Ovo je sad pitanje između FIA-e i Red Bulla koje nećemo komentirati.'

Podsjetimo, na Velikoj nagradi Australije, prvoj utrci sezone, pobjedu je odnio Nico Rosberg za Mercedes, te tako preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. U poretku konstruktora vodi McLaren Magnussena i Buttona.

Velika nagrada Australije, rezultati:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 1:32:58.710
2. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +26.777
3. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +30.027
4. Fernando Alonso (Ferrari) +35.284
5. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +47.639
6. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) +50.718
7. Kimi Räikkönen (Ferrari) +57.675
8. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Renault) +1:00.441
9. Danil Kvjat (Toro Rosso-Renault) +1:03.585
10. Sergio Perez (Force India-Mercedes) +1:25.9

Odustali: Vettel, Hamilton, Maldonado, Massa, Grosjean, Ericsson, Kobayashi

Ukupni poredak vozača:

1. Nico Rosberg 25
2. Kevin Magnussen 18
3. Jenson Button 15

Poredak konstruktora:

1. McLaren Mercedes 33
2. Mercedes 25
3. Ferrari 18