SERIE A

Rimski klubovi loše se proveli; Pašalić sretniji od Erlića, Juventus rutinski

20.08.2023 u 23:11

Bionic
Reading

Nogometaši Leccea u dvoboj su 1. kola nove sezone talijanskog prvenstva velikim preokretom na svom terenu svladali favorizirani Lazio 2:1 (0:1).

Gosti iz Rima poveli su sredinom prvog poluvremena golom Immobilea (26) i držali tu prednost sve do pred kraj dvoboja, a onda su domaći bolju igru u nastavku okrunili pogocima Almqvista (85) i Di Francesca (87).

Marin Pongračić odigrao je čitav susret za Lecce dok je Toma Bašić ostao na klupi Lazija.

Juventus je, pak, na gostovanju kod Udinesea upisao sigurnu 3:0 (3:0) pobjedu. Sve je bilo odlučeno već nakon prvih 45 minuta kada su mrežu domaćih tresli Chiesa (2), Vlahović (20-11m) i Rabiot (45+3).

Ranije u nedjelju prvo iznenađenje u novoj sezoni dogodilo se na Olimpijskom stadionu u Rimu gdje su favorizirana Roma i Salernitana igrale 2:2 (1:1), a hrvatski igrač Domagoj Bradarić upisao je asistenciju za goste. Romu je u prednost doveo Belotti (17), na 1:1 poravnao je Candreva (36), da bi u nastavku utakmice ta dvojica igrača potigla po još jedan gol.

Ovoga puta, Candreva (49) je bio prvi, on je sjajnim udarcem iskosa s desne strane iskoristio ubačaj Bradarića za preokret da bi Belotti (82) glavom nakon kornera spriječio senzaciju. Bradarić je odigrao čitav susret za Salernitanu.

Čitav susret za Sassuolo odigrao je Martin Erlić u 0:2 (0:0) domaćem porazu od Atalante za koju je Mario Pašalić odigrao prvo poluvrijeme. Oba gola gosti iz Bergama postigli su u završnici dvoboja, prvog De Ketelaere (84), a drugog Zortea (90+3).

Standings provided by Sofascore