JURIŠ ZA OSTANAK

Rijetko viđen gol, velika pobjeda Osijeka!

03.05.2014 u 20:58

Bionic
Reading

Osijek je u 34. kolu MAXtv Prve lige dočekao Split i nakon velike borba slavio rezultatom 3:1 (1:0)

Osijek je dvoboj čekao pod velikim pritiskom, no utakmica je počela točno na način kako su domaćini željeli. Već u sedmoj minuti Matej Jonjić je na 16 metara dočekao ubačaj iz kuta i glavom ju spremio u bliži kut. Ovakvi golovi ne viđaju se često, a još su vrjedniji kada momčad vuku prema ostanku u ligi.


Do kraja poluvremena pogodaka više nije bilo, no Split je zauzeo sredinu terena i pokazao da nećem 'pasti bez ispaljenog metka'.

Split je nastavio stiskati i početkom nastavka, a najbolju priliku imali su u 54. minuti kada je Barabanišao prema Mikuliću, no prebacio je gol i prilika je otišla u nepovrat. Ipak, Split je izjednačio. Aljoši Vojnoviću Mikulić je prvi udarac (uz pomoć stative) obranio, no drugi nije mogao i Split je zasluženo slavio. Svi osim strijelca Vojnovića koji je tako pokazao koliko mu znači bivši klub Osijek.

Uslijedila je kratka 'kreativna stanka' s obje strane pa - još jedan prekida za domaćine. Iz svog glavnog oružja večeras osječani su ponovno poveli, ovoga puta gol je glavom zabio Slavko Bralić i uslijedio je novi krik s tribina oduševljenih Osječana.

Split je ponovno morao preuzeti više rizika u igri, no u ovom razdoblju osječani su uspješnije koristili prostor kojii se otvorio. Tako je mladi Ugarković sam izišao pred Splitovog vratara Zagorca no nije dovoljno snažno pucao, pa je Glumac uspio zaustaviti loptu prije gol crte. Ipak, točku na i ovog dvoboja Osijek je stavio u 92. minuti kada je Hrvoje Kurtović iz blizine pogodio volejom za konačnih 3:1.

Dva kola prije kraja Osijek ima 32 boda. šest više od posljednjeg Dragovoljca i tri više od Belupa koji drži poziciju za kvalifikacije za ostanak u ligi. Nijšta još nije gotovo, ali čini se da će Osijek ostati u MAXtv Prvoj ligi! Split je ovim porazom došao u poziciju da ga Lokomotiva u nedjelju (gostuju u Zadru) dostigne na četvrtoj poziciji, posljednjoj koje vodi u Europsku ligu idućega ljeta.