ENGLEZI ZAKUHALI

Rijeka zatražila objašnjenje Uefe: Tvrdnja da može u kvalifikacije za Ligu prvaka zbunila mnoge...

29.05.2019 u 11:12

Bionic
Reading

Nakon što je britanski The Sun objavio kako bi Rijeka mogla dobiti mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka ako Chelsea osvoji Europsku ligu, ta je informacija zbunila čelnike s Rujevice koji su zatražili objašnjenje Uefe…

Poznato je da će zahvaljujući posljednjem europskom uspjehu Dinama sljedeće sezone Hrvatska imati čak dva predstavnika u kvalifikacijama Lige prvaka.

  • +26
Finale Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo - Rijeka, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No, pomalo iznenađujuće, britanski The Sun raspalio je ovih dana priču prema kojoj Rijeka može u kvalifikacije za elitno klupsko nogometno natjecanje već ovog ljeta.

Naime, tvrdi ovaj dnevnik da u slučaju Chelseajevog osvajanja Europske lige, londonski klub koji je već ranije osigurao mjesto u Ligi prvaka omogućio bi trećoj momčadi francuskog prvenstva Lyonu izravni plasman u grupnu fazu, dok bi PSV iz Nizozemske bio pomaknut kao nositelj u četvrtu rundu kvalifikacija.

Po logici The Suna tada bi se otvorilo mjesto za još jedan klub u trećem kolu kvalifikacija Lige prvaka i tu su Englezi smjestili ni manje ni više nego Rijeku.

Ta informacija je zbunila čelnike kluba s Rujevice koji su zatražili objašnjenje Uefe, saznaje Novi list.

Ipak, po svemu sudeći, radi se o krivoj interpretaciji pravila u režiji Engleza, a Rijeka koja je izborila kvalifikacije Europske lige i trebala bi se njima priključiti u trećem pretkolu morat će pričekati još jednu sezonu za novi pokušaj ulaska među elitu…