europska liga

Rijeka otvara doma protiv AEK-a, Milan na Rujevicu stiže 7. prosinca

25.08.2017 u 19:52

Bionic
Reading

Dobili smo još nekoliko spektakularnih nogometnih noći za navijače Rijeke. To su sve veliki klubovi, ali Rijeka je narasla kroz godine i vjerujem da se možemo oduprijeti svima, kazao je zamjenik sportskog direktora Ivan Mance nakon ždrijeba skupina Europske lige

Rijeka će igrati u skupini D Europske lige s Milanom, Austrijom Beč i grčkim AEK-om.

'Milan je ovoga ljeta složio mega momčad i već su pokazali da su jaki. Austriju smo vidjeli protiv Osijeka i vjerujem kako možemo igrati protiv njih, dok AEK ne poznajemo toliko. Uložili su dosta u momčad. To su sve veliki, ogromni klubovi, međutim mi smo narasli kroz godine i vjerujem kako se na pravi način možemo oduprijeti', dodao je Ivan Mance.

Rijeci će to biti treće sudjelovanje u Europskoj ligi u posljednjih pet godina. U sezoni 2013./'14. Rijeka je bila četvrta u grupi ostvarivši četiri remija i dva poraza, dok je iduću sezonu bila treća s dvije pobjede, remijem i tri poraza.

'Do sada smo pokazivali kako se dobro snalazimo u europskim utakmicama i igrali smo protiv jakih klubova. Vjerujem da ćemo još jednu jesen uživati u europskom nogometu', kazao je Mance i dodao:

'Drago mi je i zbog naših navijača koji će imati tri lijepa gostovanja u lijepe gradove.'

  • +13
Rijeka - Olympiacos (uzvratna ukamica play-offa Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Nogometaši Rijeke otvorit će natjecanje u skupini D Europske lige 14. rujna na Rujevici protiv grčkog AEK-a.

U drugom susretu iz skupine Austrija će u Beču dočekati Milan.

Drugo kolo je na rasporedu 28. rujna, a Rijeka gostuje na San Siru kod Milana, dok će AEK u Ateni odmjeriti snage protiv Austrije.

Slijedi dvostruki program protiv bečke Austrije. Rijeka prvo gostuje u Beču 19. listopada, a 2. studenog je uzvrat na Rujevici. U 5. kolu, 23. studenog momčad Matjaža Keka će gostovati u Ateni kod AEK-a, dok u zadnjem kolu, 7. prosinca na Rujevicu dolazi Milan.

Plasman u drugi krug natjecanja izborit će prve dvije momčadi iz skupine.