BIT ĆE SUZA AKO ODE

Rijeka ostaje bez Matjaža Keka? Slovenski stručnjak blizu novog izazova...

17.11.2017 u 06:41

Bionic
Reading

Sve se glasnije priča o odlasku Matjaža Keka iz Rijeke na klupu slovenske nogometne reprezentacije, a pregovori su već odmakli

Rijeka je prošlu sezonu završila s dvostrukom krunom, osvojen je Kup i po prvi puta u povijesti kluba prvenstvo, a tvorac šampionske momčadi na travnjaku bio je Matjaž Kek. Slovenski stručnjak tim uspjehom priskrbio si je besmrtnost u srcima navijača Rijeke.

Prije početka novog prvenstva uslijedila je prodaja ključnog igrača (Andrijašević), nastavilo se s odlascima i tijekom sezone (Ristovski), spremaju se i neki novi transferi (Gavranović), ali za Rijeku će zasigurno biti najbolnije kada ode upravo Matjaž Kek.

Posljednjih tjedana dosta se pisalo o njegovom preuzimanju slovenske reprezentacije koju je jednom vodio te se s njom plasirao na Svjetsko prvenstvo 2010. Ta nagađanja su zatim utihnula, a sada je cijela priča postala opet aktualna i nazire se kraj koji se neće svidjeti navijačima aktualnog hrvatskog prvaka.

>> Rijeka u četvrtfinalu Kupa; prekinut crni niz poraza

Prema izvoru bliskom tportalu počeli su pregovori između Slovenskog nogometnog saveza i Keka, na stolu je ponuda koja bi ovom stručnjaku jamčila godišnju plaću koja bi bila približna onoj koju ima u Rijeci (oko 300 tisuća eura).

  • +13
Matjaž Kek životna priča Izvor: Cropix / Autor: Davor Zunic/CROPIX

Inače, od Keka o ovoj temi nećete ćuti ni riječi, on je i dalje usredotočen na posao koji obavlja i zanima ga samo sljedeća utakmica koju ima momčad s Rujevice (protiv Intera u subotu u 18 sati).

>> Matjaž Kek rekorder hrvatskog nogometa; nitko kao on!

Ali sve nekako ide tome da će na kraju jesenskog dijela najbolju hrvatsku momčad prošle sezone napustiti i čovjek koji je srušio 11-godišnju dominaciju Dinama. Matjaž Kek ima stan u Opatiji, nebrojeno puta je ponovio koliko mu se sviđa u tom dijelu Hrvatske, ali takav je trenerski posao. Sigurno će na dan odlaska biti suza, jer između Keka, navijača, kluba i grada svih ovih godina vlada velika ljubav i poštovanje.