JE LI IH ŽDRIJEB POMAZIO?

Rijeka na sjever, a Hajduk i Split na istok Europe

18.07.2014 u 15:09

Bionic
Reading

U Nyonu se danas održao ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka (12 sati) te trećeg pretkola Europske lige (13), a u bubnju su se našla četiri hrvatska predstavnika. Prvi je svog protivnika saznao Dinamo, a nakon njega i ostala tri kluba

Ovaj tjedan svih hrvatski predstavnici (Dinamo, Hajduk, Rijeka, Split) su upisali pobjede pa tako imaju realne šanse da dohvate sljedeću kvalifikacijsku rundu, a uoči izvlačenja poznatin su potencijalni suparnici.

Dinamo je za protivnika u trećem krugu dobio danski Aalborg, vjerojatno najteži mogući ždrijeb, uz poljsku Legiju. Hrvatski prvak je u prošlosti imao dobrog uspjeha sa skandinavskim klubovima, pa se možemo nadati da će tako biti i sada.

Za Europsku ligu se bore naše tri momčadi.

Split ukoliko prođe Hapoel igrat će sa ukrajinskim Černomorecom.

Rijeka ukoliko prođe Ferencvaros odlazi na boljeg između Vikingura (Farski otoci) i norveškog Tromsa, a njihov prvi susret završio je 0:0. No vjerojatno će kod kuće Tromso bez problema riješiti pitanje prolaska.

Hajduk će sigurno proći Dundalk, a zatim ga čeka bolji iz ogleda litvanskog Atlantasa i kazahstanskog Shakhter Karagandyja. Njihov prvi ogled u Litvi bio je bez pogodaka tako da je sve otvoreno.

Prve utakmice trećeg pretkola su 31. srpnja, a uzvrati 7. kolovoza.