U GORNJI DOM

Rijeka lako s Varaždinom na Kantridi

13.08.2011 u 20:50

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke i drugu su domaćinsku utakmicu u MAXtv Prvoj ligi apsolvirali u svoju korist bez primljenog gola. Nakon Lučkog prije dva tjedna, svladali su i Varaždince rezultatom 2:0 (1:0)

Riječani su u dvoboju koji je nekada imao aromu derbija pred 3.000 gledatelja bili puno bolja momčad i sasvim su zasluženo došli u gornji dom prvenstvenog poretka. Nizali su manje ili više izgledne situacije, ali istaknuo se gostujući vratar Krklec koji je spriječio uvjerljivi poraz svoje momčadi.

Ipak, nije uspio zaustaviti sve, a pogotovo je nemoćan bio u 16. minuti kada je mrežu iz penala zatresao Damir Kreilach. Nisu Varaždinci bili posve bezopasni i na trenutke se činilo da će se domaćinu propuštene prilike obiti o glavu, no 15 minuta prije kraja Švrljuga je zabio za 2:0 i otklonio neizvjesnost.

Švrljuga je zabio i u prošlom kolu na Poljudu, ali tada je Rijeka poražena. Varaždinci su pod stijenama Kantride nastavili svoj očajan ligaški niz. Imaju četiri poraza i gol razliku 1:7, a čini se da će ih u idućem razdoblju napustiti još nekoliko igrača. Pred njima su iznimno teški tjedni.