JE LI TO MOGUĆE?

Rijeka još uvijek može ostati bez naslova prvaka, ali samo ovako!

26.04.2017 u 11:00

Bionic
Reading

Poraz Dinama u Koprivnici donio je Rijeci osam bodova prednosti na vrhu MAXtv Prve lige i ona je sada vrlo blizu osvajanja prve povijesne titule. No, još je šest kola do kraja prvenstva i postoji scenario koji bi mogao donijeti neočekivani preokret...

Rijeka je obavila ogroman posao i sigurno maršira prema tituli prvaka. Kekova momčad ovog je utorka svladala Osijek 2:0 na Rujevici i stigla do velikih +8 u odnosu na Dinamo koji je u isto vrijeme kiksao u Koprivnici. Mnogi su već ustvrdili da je prvenstvo riješeno, što je razumljivo, ali Riječani moraju biti oprezni.

Naime, do kraja sezone MAXtv Prve lige još je čak šest kola, više nego u drugim najuglednijim europskim nogometnim ligama. Raspored Rijeke nije najteži mogući, ali postoji još nekoliko neugodnih utakmica u kojima ne smije posrnuti, pod pretpostavkom da će Dinamo dobiti sve svoje dvoboje.

Autor: youtube

Pa kako bi Kekova momčad mogla ostati bez titule? S obzirom da Rijeka ima bolji međusobni omjer u odnosu na Dinamo i teško je vjerovati da će biti pregažena u zadnjem kolu na Maksimiru s 3:0, jasno je da mora izgubiti čak tri utakmice ili dvije uz još dva remija da bi ju 'modri' preskočili na ljestvici.

Dvije najizglednije utakmice u kojima bi Riječani mogli posrnuti svakako su Hajduk na Rujevici i Dinamo na Maksimiru. No, 'modrima' to nije dovoljno, treba im još jedan kiks. Spas im u tom slučaju može biti riječko neugodno gostovanje u Koprivnici protiv Slavena kao i u Kranjčevićevoj protiv vrlo motivirane Lokomotive. Domaće pak utakmice protiv Intera i Cibalije ne bi smjele biti problem za Rijeku i tu bi posrtaj bio zaista senzacija.

Dinamo, Hajduk i Slaven ili Dinamo, Hajduk i Lokomotiva? To mogu biti protivnici koji će srušiti riječke snove u završnici prvenstva. Nije vjerojatan scenarij, ali dok matematički ne osigura naslov, Matjaž Kek sigurno neće početi prerano slaviti...

Raspored Rijeke do kraja prvenstva:

  • 29. travnja: Rijeka – Inter
  • 6. svibnja: Lokomotiva – Rijeka
  • 13. svibnja: Rijeka – Hajduk
  • 17. svibnja: Slaven – Rijeka
  • 20. svibnja: Rijeka – Cibalia
  • 27. svibnja: Dinamo - Rijeka
Autor: YouTube