prvi strijelac ht prve lige

Rijeka je svog najboljeg igrača prodala za tri milijuna eura, a evo koliko će Antonio Čolak zarađivati u Grčkoj

21.09.2020 u 11:50

Bionic
Reading

Antonio Mirko Čolak (27) u Solunu odrađuje liječničke preglede te bi tijekom dana i službeno trebao potpisati trogodišnji ugovor. PAOK će za njega Rijeci platiti tri milijuna eura i 15 posto od idućeg transfera...

Rijeka je Antonija Čolaka angažirala u siječnju 2018. godine. Stigao je ovaj hrvatski napadač rođen u Njemačkoj iz Hoffenheima na jednogodišnju posudbu, no odmah se vidjelo kako se radi o klasnom napadaču te je Rijeka njegov ugovor otkupila za milijun i pol eura.

I pokazalo se kako je Čolak sjajan posao jer prošle je sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi zabio 20 golova te se okitio naslovom najboljeg strijelca!

Jasno, njegove igre nisu prošle nezapaženo te Rijeka jednostavno nije mogla odbiti brojne izdašne ponude koje su ovog ljeta stizale na Rujevicu. Bilo je tu 'jakih' imena poput kijevskog Dinama te još nekih europskih klubova, no Čolak i Rijeka na kraju su odlučili kako je najkonkretnija ona koja je stigla iz Grčke.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

On my way...⚫️⚪️

Objavu dijeli Antonio Colak (@antonio_colak)

Tako će Čolak karijeru nastaviti u Solunu, u redovima PAOK-a. Službeno je potvrđeno kako će HNK Rijeka za Čolaka dobiti tri milijuna eura odštete i 15 posto od idućeg transfera.

  • +4
Osijek - Rijeka, 4. kolo HT Prve lige, 2020/21 Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Čolak je već otputovao za Grčku, danas bi u Solunu nakon liječničkih pregleda trebao potpisati trogodišnji ugovor težak 450.000 eura po sezoni. Nije nevažno spomenuti kako je na njegovom angažmanu insistirao trenera PAOK-a Abel Ferreira te bi čolak već ovog vikenda trebao debitirati za novu momčad.

>> Dinamo posuđuje napadača na kojem je inzistirao Nenad Bjelica, a što je još čudnije, odlazi u redove velikog suparnika

U isto vrijeme Rijeka je već pronašla zamjenu za svog najboljeg strijelca, potpuno neočekivano na Rujevicu stiže napadač Dinama Sandro Kulenović (20)!

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.