PRAZNE MREŽE

Rijeka izdržala u vrućem Istanbulu; Prskalo spasitelj

28.07.2016 u 22:30

Bionic
Reading

U prvom susretu 3. pretkola Europske lige u Istanbulu su nogometaši turskog Basaksehira i Rijeke odigrali bez golova – 0:0 pa će se tako pitanje proaska rješavati na Rujevici

Riječani su u 'vrućem' Istanbulu uspjeli ostati neporaženi protiv četvrtoplasirane momčadi turskog prvenstva, a 0:0 sa stadiona Fatiha Terima hrvatskom doprvaku daje velike nade u prolaz. Momčad Matjaža Keka se znalački branila, a Riječani su u prvom dijelu bili čak i bolji, ali su propustili postići gol.

Riječani su hrabro ušli u dvoboj i u 9. minuti Marin Tomasov je imač čak dvije velike prilike, no oba puta je bio neprecizan. U 27. minuti turski veteran Emre iz kornera je pogodio vratnicu, a dvije minute kasnije udarac Vešovića iz blizine obranio je vratar domaćina Babacan.

Inače, u prvom dijelu se dogodio i sporni trenutak koji je razbjesnio domaće navijače i igrače. Bilo je to u 25. minuti kada je kod ubačaja domaćih u izglednoj prilici Bezjak skočio u Rijekinom kaznenom prostoru i rukom dirao loptu. Igrači Basaksehira su tražili kazneni udarac, ali je sudac Norvežanin Edvartsen pokazao na udarac iz kuta.

Istanbul: Babacan – Ucar, Ayhan, Epureanu, Albayrak – Tekdemir, Emre – Višća, Holmen (od 57. Mossoro), Doka (od 76. Under) – Batdal (od 85. Cikalleshi)
Rijeka: Prskalo – Ristovski, Mitrović, Elez, Zuta – Bradarić, Maleš – Vešović (od 86. Handžić), Gavranović (od 60. Matei), Tomasov 6 (od 78. Mišić), Bezjak

U drugom poluvremenu gotovo da nije bilo izglednije prilike za pogodak, Rijeka se znalački branila, dok je domaćin jalovo napadao. U trećoj minuti sudačke nadoknade turska momčad je došla do najveće prilike na utakmici, Višća je pronašao Cengiza koji je potpuno sam išao prema vratima Rijeke, a siguran pogodak spasio je riječki vratar Prskalo.

Uzvrat je za sedam dana na Rujevici. Pred 7.000 gledatelja na stadionu Fatih Terim sudio je Edvartsen iz Norveške.