BIJEG OD DINAMA

Rijeka ima priliku koju u Koprivnici mora iskoristiti!

20.11.2016 u 10:47

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 16. kola MAXtv Prve lige (Arenasport3, 17h) nogometaši Rijeke gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa, a u slučaju pobjede pobjeći će Dinamu na čak osam bodova razlike...

Koprivnički Slaven Belupo ove sezone je prosječna momčad, koja rijetko može nauditi više plasiranim klubovima, ali to ne znači da nema motiva s njima se nadigravati.

Važno je to reći jer Slaven danas dočekuje vodeću Rijeku koja pobjedom može pobjeći Dinamu na golemih osam bodova prednosti, što ovom dvoboju daje veliki značaj.

Svi navijači Rijeke i cijela normalna nogometna Hrvatska, čiji se stavovi teško probijaju u takozvanim "mainstream medijima", navijaju svim srcem da konačno ove sezone padne dominacija Dinama potpomognuta Lokomotivom i svim ostalim faktorima, ali glavnu riječ vodi na terenu momčad Matjaža Keka. Ona je sada lovina i donosi poseban ambijent gdje god dolazi, pa će tako biti i u Koprivnici.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge.

'Iskoristili smo ovu dvotjednu stanku za što bolju regeneraciju i rješavanje nekih problema s igračima. Stanje u momčadi je dobro, a zbog manjih ozljeda upitni su samo Barić i Arap. Mi se doma nikad nismo samo branili, a prilagodit ćemo se i nadam se dobro suprotstaviti Rijeci. Očekujem pozitivan rezultat i nastavak dobrih igara protiv Riječana doma,' odlučan je trener domaćih Željko Kopić, koji aludira na podatak da u Koprivnici gosti nemaju pobjedu u zadnje četiri ligaške utakmice, a pravi debakl doživjeli su u polufinalu Kupa ovoga proljeća kada je Slaven dobio 3:0 i ušao u finale.

'Rijeka je i prošle sezone imala niz kvalitetnih pojedinaca, a ove su napravili korak dalje u momčadskoj igri. Rijeka sada igra najkvalitetniji nogomet u ligi, stabilni su i dobro posloženi, te nas očekuje izuzetno teška utakmica,' kaže Kopić, koji će vjerojatno Savića staviti na desno krilo jer Barić nije posve spreman, dok je već dugo odsutan iskusni zadnji vezni Pokrivač.

'Igramo sve bolje, ali imam osjećaj kako nam je sreća okrenula leđa jer je sve što je u nekim utakmicama moglo krenuti na stranu suparnika, tamo je i otišlo. Ako prikažemo igru iz prošla dva dvoboja, imamo se pravo nadati uspjehu, ali ako labavo krenemo u utakmicu, moramo se bojati i trećeligaša, a kamoli ne Rijeke,' kazao je vratar domaćih Goran Blažević, koji bi mogao biti među najzaposlenijima na terenu.

Šampionska euforija širi se Rijekom, ali mnogo je još do kraja i treba ostati čvrsto na zemlji. Baš ovo gostovanje je potencijalno opasno za lidera, kako zbog loših prijašnjih iskustava, tako zbog izostanka nekoliko igrača, ali i potencijalno nezgodnog terena, koji ne odgovara momčadi koja treba napadati i tražiti pobjedu.

Poslovično mirni Matjaž Kek baš u prvi plan gura travnjak u Koprivnici.

'Moji igrači su počeli osjećati posljedice utakmica koje smo igrali protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj i protiv Rudeša jer u ovo doba godine tereni su drugačiji od podloge na kojoj mi stalno treniramo i igramo. Čeka nas isti problem u Koprivnici, ali kako bude domaćima, tako će biti i nama. Moramo se znati prilagoditi, ako želimo ostati gdje želimo biti,' pojašnjava trener gostiju Kek, a zbog kartona neće imati u kadru dva jako bitna prvotimca.

Prvi je sjajni desni bek Ristovski, koji je često i udarni napadač po krilu i asistent za golove, a drugi je zadnji vezni Josip Mišić, najveće otkriće ove sezone i igrač čiji napredak je nezaustavljiv.

Njega će mijenjati Maleš, ali on u ofenzivi ne može dati ni približno kao Mišić, dok će nedostajati i lijevo krilo Črnic, što je hendikep, ako Gorgon bude prebačen u špicu, s obzirom da je upitno hoće li moći startati Gavranović ili će ostati joker s klupe.

'Gavranović bi sigurno trebao igrati dio utakmice, ali još ne znamo koliko će biti spreman za težak teren. Za lijevu stranu postoji nekoliko opcija, a u pauzi je najviše živnuo Matei, koji me natjerao na drugačiju kombinatorku što se tiče sastava za danas,' otkriva Kek, koji je oprezan zbog ta četiri uzastopna remija ovdje, a pogotovo zbog onog debakla u polufinalu Kupa.

'Svi u klubu nestrpljivo čekamo vidjeti kako ćemo ući u nastavak prvenstva nakon dvotjedne pauze. Znamo gdje dolazimo i koliko je neugodan bio za nas teren u Koprivnici. Razmišljamo o našoj igri i o tome kako prezentirati Rijeku kakvu bismo željeli i od koje se kao od lidera mnogo očekuje. O Slavenu Belupu i ne treba posebno govoriti jer su se posložili i igraju sve bolje. Imali su problema na početku sezone, ali su se dignuli i vidi se dobar rad trenera u mirnim uvjetima, što kad-tad dođe na naplatu. Sigurno da će utakmica biti kvalitetna, ako to teren dozvoli,' zaključio je u svom stilu kormilar Rijeke Matjaž Kek, čija momčad je po dva boda dosad izgubila samo u Zaprešiću i Vinkovcima.