pobjeda u zaprešiću

Rijeka bez milosti srušila Toplakov san i izborila veliko finale Kupa protiv Dinama

24.04.2019 u 19:49

Bionic
Reading

U drugom polufinalu hrvatskog nogometnog Kupa Rijeka je u Zaprešiću ove srijede pobijedila Inter rezultatom 2:1 te se tako pridružila Dinamu u finalu koji je dan ranije svladao Osijek na Maksimiru...

Rijeka se još jednom pokazala kobnom za Inter iz Zaprešića. Nakon što je Bišćanova momčad na Rujevici prije desetak dana pobijedila s čak 7:0, ove srijede uspješno je izbacila Samira Toplaka i njegovu družinu i u hrvatskom Kupu te se plasirala u finale.

  • +3
Hrvatski nogometni kup, polufinale: Inter - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Iako je trener Intera ovaj dvoboj prozvao 'prilikom generacije', na travnjaku je ipak gostujuća kvaliteta presudila pa će Zaprešić nastaviti čekati reprizu 1992. godine, kada je klub osvojio prvo izdanje hrvatskog Kupa, što mu je do danas ostao jedini trofej u vitrinama.

Bio je to dvoboj u kojem je Rijeka imala terensku inicijativu od samog početka, a u 30. minuti došla je na svoje. Tada je Tibor Halilović sjajnom loptom pronašao Roberta Murića koji je prošao pokraj Matkovića i poentirao u praznu mrežu.

Inter se pokušao vratiti u susret, prijetili su Bosec, Rak i Šimunec, no Sluga je sačuvao svoju mrežu, a Riječani su u završnici udvostručili prednost krasnim dalekometnim udarcem Stjepana Lončara u 86. minuti.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Josip Brezovec smanjio je iz slobodnjaka, ali nije bilo dovoljno vremena za potpuni preokret Intera.

Rijeka je tako prošla u finale natjecanja kojeg je dosad osvojila četiri puta, posljednji put kao dio dvostruke krune 2017. godine.

Protivnik u finalu bit će Riječanima ove sezone nezadrživi Dinamo, a dvoboj je na rasporedu 22. svibnja u Puli.

Hrvatski nogometni kup, polufinale:

Inter – Rijeka 1:2 (Brezovec 90+1 / Murić 30, Lončar 86)