Infantino suzdržan

Riječi čelnog čovjeka španjolske La Lige koje neće dobro sjesti šefu Zvone Bobana

18.09.2018 u 12:23

Bionic
Reading

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je suzdržan prema ideji da se neke utakmice španjolskog prvenstva igraju u SAD-u u Miamiju i ističe kako bi više na američkom tlu volio pogledati 'jednu veliku utakmicu sjevernomeričkog prevenstva MLS'.

'Mislim da bih više volio u SAD-u gledati neku veliku utakmicu MLS-a, nego utakmicu La Lige', izjavio je Infantino u interviewu za agenciju France Presse.

'U nogometu je načelo da se kod kuće" igraju domaće utakmice, a ne u stranoj zemlji', dodao je.

Španjolska profesionalna liga (La Liga) je sredinom kolovoza najavila projekt organiziranja jedne službene utakmice prvenstva u SAD-u u sklopu promicanja la Lige na području sjeverne Amerike. Sporazum s američkom tvrtkom Relevent predviđa premještanje utakmica španjolskog prvenstva na teritorij SAD-a u sljedećih 15 godina.

Taj je projekt izazvao žestoke kritike sindikata španjolskih nogometaša (AFE) i nekih navijačkih organizacija.

Klubovi Barcelona i Girona su pak oduševljeni s idejom da odigraju utakmicu 21. kola u Miamiju 26. siječnja i predali su službeni zahtjev Španjolskom nogometnom savezu (RFEF) u tom smislu.

Predsjednik La Lige Javier Tebas je na svom Twitter profilu reagirao na Infantinovo mišljenje.

'Podsjećam predsjednika FIFA-e da u MLS-u igraju tri momčadi iz Kanade i da je Toronto aktualni prvak', napisao je Tebas željan da potuče Infantinovu ideju o teritorijalnosti. Elegantno mu je spustio i između redala poručio da se ne petlja...

Šef LaLige je obećao osigurati besplatne zrakoplovne karte za Miami za katalonske navijače i smatra da je 90 posto šansi da se projekt realizira. Nema sumnje kako će se po ovom pitanju nešto vrlo brzo dogoditi.

  • +3
Primera, 4. kolo: Athletic B. - Real M. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.