PRVAK U disciplini slalom

Riječanin Marotti ostvario najbolji rezultat PWA Toura u karijeri

09.10.2017 u 15:16

Bionic
Reading

Enrico Marotti je najbolji hrvatski windsurfer u disciplini slalom. Uz dominaciju na domaćoj sceni, na PWA Touru koji okuplja profesionalne svjetske windsurfere, pokušava se probiti u vrh svjetskog windsurfinga. U najboljoj sezoni karijere više puta je ostvarivao najbolje rezultate u karijeri i to je ponovio u njemačkom Syltu, na upravo završenoj regati

        

Regata u njemačkom Syltu traje deset dana. Jako je duga i iscrpljujuća za natjecatelje. Marotti je ostvario deveto mjesto što je njegov prvi plasman među najboljih deset, a ujedno i njegov najbolji rezultat u karijeri. Tokom regate je puhalo od 15 do 25 čvorova s ogromnim valovima, to su klasični uvjeti za teško sjeverno more.

Odličan rezultat na regati je Marottiu odlična priprema za posljednju regatu u dalekoj Novoj Kaledoniji gdje se očekuje ponavljanje odličnog rezultata. Rezultatski cilj za sezonu je završiti u top dvadeset, što je prvi korak napredovanja prema samom vrhu.

''Idem korak po korak. Fokusiran sam na trenutak i na ono sto u njemu mogu poduzeti da bi bolje jedrio i napredovao. Ove sezone cilj je biti top 20, sljedeće top 15 te one nakon top 10. Uspjeh i kvalitetu treba stvarati, ona ne dolazi preko noći. U jedno sam siguran, a to je da ću jednog dana biti PWA svjetski prvak'', ističe Marotti.