novi sastanak oko nastavka lige

Riječ Michaela Jordana se cijeni i sluša; predložio je NBA igračima najpametnije rješenje, a oni su to prihvatili

28.08.2020 u 10:51

Bionic
Reading

Uznemireni novim policijskim postupanjima u SAD-u, na uštrb Afroamerikanaca, košarkaši Milwaukee Bucksi u srijedu su odbili izaći na parket kako bi upozorili na nastavak policijske represije i brutalnosti

A primjer Milwaukee Bucksa slijedile su i ostale NBA momčadi, te se u jednom trenutku činilo kako bi ova sezona, čija se završnica igra u Orlandu, mogla biti prekinuta.

Ipak, prevladao je razum, a ne emocije, te su igrači poslušali 'najvećeg', Michaela Jordana, apsolutnu legendu NBA dvorana i najvećeg košarkaša ikad.

Dogovor o nastavku sezone postignut je 18 sati kasnije nakon što su održani sastanci igrača i vlasnika NBA klubova, a glas razuma prema pisanju ESPN-a bio je upravo Jordan, koji je jedini Afroamerikanac većinski vlasnik kluba, riječ je o Charlotte Hornetsima .

Jordan je kontaktirao Chrisa Paula uoči sastanka koji su održali vlasnici kako bi bolje razumio što je to što igrači žele postići te je ponudio svoju pomoć kako bi se to zaista i realizirao. Potom je razgovarao i sa zvijezdom Houston Rocketsa - Russellom Westbrookom.

Vlasnici su poslušali najboljeg igrača svih vremena, a on im je nakon razgovora s Paulom i Westbrookom poručio:

'Sada nije vrijeme da mi pričamo. Trenutno je slušanje mnogo bolje od pričanja.'

Vlasnici su ga podržali, a mnogi su se, uključujući i Jordana, složili da se liga treba nastaviti i da je teren i dalje prava platforma kako bi se čuo glas igrača koji pozivaju na jednakopravnost, pravdu, društvenu jednakost, zaštitu ljudskih prava. Vlasnici žele pomoći igračima kako bi poslali što snažniju poruku o ovim problemima, a novi sastanak planiran je već ovog petka.

'Michael je savršena osoba ovu ulogu. Bio je vrhunski igrač koji je osvajao prvenstva. Također, vlasnik je momčadi na malom tržištu. On ima kredibilitet kod vlasnika i igrača', rekao je jedan od zslužbenih osoba lige.

No, ono što je najvažnije, doigravanje u NBA ligi ide dalje.