HOĆE LI DOBITI MEDALJU?

Rezervni golman Leicestera napravio ono što nitko nikada nije

06.05.2016 u 16:11

Bionic
Reading

Iskusni Australac Mark Schwarzer kao član prvaka Leicester Cityja upisao se u povijest engleskog nogometa. Uspjelo mu je napraviti ono što nitko u povijesti Premier ligi nije uspio

Veteran, 43-godišnji Mark Schwarzer upisao se u povijest. Golman Leicester Cityja je drugu godinu zaredom osvojio Premier ligu sa dva različita kluba, a pritom nije proveo nijednu minutu na terenu. Prošle godine je bio na klupi Chelseaja kada su plavci osvojili Premiership.

Schwarzer je zadnjih 20 godina proveo u Engleskoj i pritom promijenio pet klubova. Najduže se zadržao u Middlesbroughu, čak 11 godina, te u Fulhamu pet godina. Osim toga, bio je u Bradford Cityu godinu dana, od 2013. do 2015. godine u Chelseaju te od ove godine u Leicesteru.

Međutim, problem je u tome što bi igrač u Premier ligi morao upisati nastup na pet utakmica kako bi mu se računala titula. Zadnji put mu Jose Mourinho nije dao priliku da nastupi, ali vidjet ćemo hoće li Claudio Ranieri biti obzirniji i dopustiti Australcu da upiše tu minutažu i dobije medalju.

Uz to, kad bi Schwarzer nastupio protiv Evertona na domaćem terenu, ili protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu, postao bi najstariji igrač u povijesti Premiershipa i tako zaokružio ovu dirljivu priču iz Engleske.

Naravno, isto pravilo odnosni se i na našeg Andreja Kramarića koji je za 'lisice' u ovoj sezoni odigrao 22 minute u dvije utakmice.