PREUZEO SELEKCIJU BIH

Repeša o revoluciji i Vujoševiću; otkrio je i nesvakidašnji uvjet koji je dao svom menadžeru

03.09.2018 u 15:21

Bionic
Reading

Nakon što je bivši hrvatski izbornik Jasmin Repeša službeno predstavljen kao novi izbornik košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine zanimljivo je bilo čuti njegova razmišljanja

Okolnim putem i praktički preko noći rođeni Čapljinac Jasmin Repeša stigao je na klupu Bosne i Hercegovine. Kao što je poznato reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je s pripremama za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (protiv Finske i Češke), ali je pitanje izbornika riješeno doslovno 'pet do 12'.

Naime, nekoliko dana prije okupljanje igrača Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema morao se povući s klupe i kada se očekivalo kako će njegov dosadašnji pomoćnik Mensur Bajramović sjesti na klupu – on je dobio nemoralnu ponudu iz Hong Konga.

Stoga su se čelnici kluba obratili Jasminu Repeši koji cijelu prošlu sezonu nije imao angažman i u Dubrovniku, gdje živi s obitelji, punio je baterije za novi izazov.

'Želio bih prvo kolegi Vujoševiću zaželjeti brz oporavak jer on je sve nas zadužio. Nadam se da će mu zdravlje krenuti nabolje. Eto, nastavljam njegov projekt, a zahvaljujem i igračima na odazivu te na želji i volji. Svi žele dati sve od sebe sada', kazao je na službenom predstavljanju 57-godišnji Jasmin Repeša dodavši na temu'očekivanja':

'Znate, ne postoji trener koji može napraviti sistem igre za dva dana te da uspije napraviti prevagu. Pohvalio bih čelnike Saveza na želji da me dovedu. To nije bilo u mojim planovima jer mi je deveti mjesec već bio bukiran. Ipak, ovo je minimum koji sam mogao učiniti i da pomognem zbog situacije kakva jest', dodao je Repeša koji je u stručni stožer pozvao Dubrovčanina Denisa Bajramovića koji već imam iskustvo s klupe BiH kada je izbornik bio Aco Petrović.

'Što se tiče stručnog stožera nisam došao ovdje da radim revolucije, nego da nastavimo i budemo zajedno u ovom projektu koji je Dule počeo.'

Što se tiče predstojećih utakmica protiv Finske i Češke Repeša je rekao:

Čekaju nas dvije neugodne momčadi koje mogu dobiti svakoga u Europi, naravno ako im dozvolite da igraju svoju igru. Imamo više talenta i kvalitete, ali da bismo pobijedili morat ćemo biti ravnopravni', kazao je Repeša koji je optimist jer je mišljenja kako ova momčad s NBA igračima 'ima veliku perspektivu za budućnost.'

Na pitanje hoće li se duže zadržati na klupu Repeša je dao zanimljiv odgovor:

'Svojoj agenciji (menadžeru, op.a.) koja me zastupa sam rekao da ništa ne rade u sljedeća dva tjedna! Želim da sve ide svojim tokom i nakon ovih utakmica ćemo vidjeti što će biti. Sjest ćemo i razgovarati o eventualnom nastavku suradnje', završio je Repeša koji je po tom pitanju jedan od rijetkih s ovakvim nesvakidašnjim uvjetom upućenom svom menadžeru.

  • +10
Legendarni hrvatski košarkaši nekad i sad Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX