velike promjene

Rene Poms više nije trener Osijeka; klub napustio i cijeli stručni stožer!

02.03.2023 u 15:30

Bionic
Reading

Nakon poraz u četvrtfinalu SuperSport hrvatskog nogometno kupa od Hajduka 2:1, Rene Poms dobio je otkaz

Ono o čemu se u zadnje vrijeme govori postalo je i službeno. Rene Poms, nekadašnja desna ruka Nenada Bjelice koji je u karijeri surađivao s njim kao pomoćni trener LASK-a, Austrije Beč, Spezije, Lech Poznana i Dinama, dobio je otkaz na mjestu trenera NK Osijek. Stiglo je i službeno priopćenje iz kluba:

>> SuperSport Hrvatski nogometni Kup, četvrtfinale, Osijek - Hajduk 1:2, 1.3.2023., video sažetak

'NK Osijek i Rene Poms sporazumno su dogovorili prekid suradnje. Uz trenera Pomsa, klub će napustiti i cijeli stručni stožer, a javnost ćemo pravovremeno obavijestiti o izboru novog trenera i stručnog stožera.'

'Zahvaljujemo Reneu i njegovom stožeru na svemu što je dao za naš Klub. Od prvog dana bio je izuzetno korektan, pratio je klupsku strategiju i rezultatski podigao momčad u teškom trenutku. Na žalost, u nogometu se stvari brzo preokrenu i nakon serije negativnih rezultata zaključili smo da je ovo najbolje rješenje za klub i za momčad', kazao je sportski direktor Ivica Kulešević.

Od kluba se oprostio i Rene Poms.

“Bilo mi je zadovoljstvo raditi u Osijeku, to mi je prvo samostalno trenersko iskustvo. Imali smo dobar početak, mislim da smo radili i dobar posao. Na pripremama je nešto otišlo u krivom smjeru. Nismo imali sreće s uvjetima u kojima smo igrali neke utakmice, nadovezali su se problemi s ozljedama igrača i svaka utakmica koja je bila izjednačena prelomila se na stranu suparnika. Mislim da je ovo dobar trenutak da se klub i momčad vrate na pobjedničke staze, želim im sreću u tome, a zajednički dogovor s klupskim vodstvom je da je u ovom trenutku najbolja opcija za klub da se raziđemo i da nastavim svojim putem slijediti svoje ambicije', kazao je Rene Poms.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +21
Osijek - Hajduk, četvrtfinale Kupa, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL