PRVI HRVAT U ELITI

Rendulić igrao za Colorado, sve bliže NHL ligi

29.09.2014 u 12:28

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski hokejaš, 22-godišnji Zagrepčanin Borna Rendulić igrao je 17 minuta za Colorado Avalanche u 1:2 domaćem porazu od Calgary Flamesa

Borna je dobio priliku u pripremnoj utakmici pred početak nove sezone u najjačoj hokejskoj ligi na svijetu, američko-kanadskom NHL-u.

Rendulić je tijekom svog boravka na ledu imao jedan blokirani udarac, te je izgubio jedno podbacivanje. Ovo mu je bio treći nastup u predsezoni, sličnu je minutažu imao i u 0-4 porazu od Anaheim Ducksa, te 2-3 porazu od Montreal Canadiensa prošloga tjedna.

Colorado će u predsezoni odigrati još tri utakmice, u utorak će gostovati u Calgaryju, do će 2. i 4. listopada odigrati dvije utakmice protiv aktualnih prvaka Los Angeles Kingsa nakon kojih će biti poznato je li Rendulić izborio mjesto na aktivnom 'rosteru' Avalanchea na početku sezone.

Ukoliko uspije, Rendulić će postati prvi Hrvat koji je zaigrao u NHL ligi, a mogao bi to učiniti u klubu legendom kojega je postao igrač hrvatskog porijekla Joe Sakic, koji je sada izvršni dopredsjednik i generalni menadžer Colorado Avalanchea.

Nova NHL sezona počinje 8. listopada, a Colorado će svoj prvi nastup imati dan kasnije na gostovanju kod Minnesota Wilda.