DOKAZAO SVIMA

Renato Sulić najbolji u Europi, ali Hrvatskoj - ne treba

05.01.2016 u 12:10

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaš Renato Sulić i u 37. godini održava vrhunsku formu. Dapače, izborio je status najboljeg igrača Europe

Sulić je i drugu utakmicu u nizu (obje protiv Celja) zabio 8 pogodaka, te je zajedno sa Zagrebovim desnim vanjskim Lukom Šebetićem izborio plasman u idealan sastav sedmog kola rukometne Lige prvaka.

EHF je tradicionalno prepustio navijačima da odaberu najboljeg među sedmoricom odabranih, a najviše glasova dobio je upravo Renato Sulić koji je tako proglašen najboljim igračem kola.

Novi hrvatski izbornik Željko Babić još je jedan u nizu koji nije uspio ili nije smio nagovoriti snažnog Riječanina da se vrati pod hrvatski stijeg, a na posljednju akciju nije zvao niti drugog provjerenog pivota svjetske klase Igora Vorija.


Hrvatska će na EP-u u Poljskoj i bez Sulića biti među kandidatima za polufinale, ali nije potrebno naglašavati da nismo ni približno tolika velesila da se možemo odricati igrača koji su u toliko dobrom izdanju. Sulić bi na EP-u (i u Riju) dobro došao svakoj reprezentaciji svijeta.