UNIŠTENO SAMOPOUZDANJE

Red Bull Webberu okreće leđa: 'Ne podnosi pritisak!'

11.01.2013 u 08:12

Bionic
Reading

Helmut Marko smatra da Mark Webber nije čovjek za velika postignuća u Formuli 1, jer svaki put kad se nađe u dobroj poziciji počinje raditi greške.

Desna ruka Dietricha Mateschitza, vlasnika kompanije Red Bull, ponovo podiže prašinu u medijima. Helmut Marko kao Mateschitzev čovjek od povjerenja ima ulogu posebnog savjetnika u F1 momčadi Red Bull i jedini si daje za pravo otvoreno favorizirati Sebastiana Vettela, bez obzira na nominalnu politiku jednakosti vozača među 'crvenim bikovima'. Po drugi put u posljednjih tjedan dana udario je po Marku Webberu.

'Čini se da Webber u prosjeku ima dvije utrke u sezoni na kojima je nepobjediv, ali ne može zadržati tu formu cijele godine. Čim mu izgledi za naslov postanu dobri, ima problem s pritiskom koji nastaje. Sebastian s druge strane diže formu, dok Mark pada. I onda ako mu se još dogodi neki tehnički problem poput onog s alternatorom, onda potone do kraja,' izjavio je Marko za Red Bulletin pa dodao:

'Nijedan vozač ne može biti imun na pritisak, ali 2010. godine on je za Webbera bio ekstreman. Ušao je u posljednju utrku s boljim izgledima od Vettela, a razočaranje je vjerojatno prenio u 2011. godinu.'

'Mark je cijelu svoju karijeru bio vozač za kojeg se mislilo da bi bio dobar ako mu daju pobjednički bolid. Onda ga Red Bull stavi u takav i odjednom se pojavi klinac koji mu pred nosom otme nagradu. Psihički, to nije lako, svakome bi uništilo samopouzdanje,' zaključio je čovjek koji gura Vettela u prvi plan. Mladi mu je pak Nijemac s tri titule prvaka zaredom dao za pravo.