VETTEL ISPRED SVIH

Red Bull u problemima, Webberu objasnili gdje mu je mjesto

07.01.2013 u 17:37

Bionic
Reading

Uoči 2013. F1 godine u Red Bulla priznaju da će Sebastian Vettel biti favorizirani vozač unutar ekipe u novoj sezoni.

Nakon što su četiri sezone nominalno imali jednak tretman, iako ponekad uz prilično jasne simpatije momčadi prema mladom Nijemcu, čini se da u 2013. godini Mark Webber više neće ni u teoriji biti ravnopravan trostrukom F1 prvaku.

'Mark zna što očekujemo od njega. Četiri godine Vettel i Webber voze zajedno za ekipu. Sebastian je bio jednom doprvak i triput prvak. Statistika dovoljno govori. Nemamo razloga vjerovati da će se balans snage promijeniti,' izjavio je posebni savjetnik Red Bulla Helmut Marko za njemački Sport Bild.

Takav razvoj događaja nije veliko iznenađenje. Iskusni 36-godišnji Australac može biti sretan što je uopće u momčadi s obzirom da mladi lavovi iz Tora Rossa Jean-Eric Vergne i Daniel Ricciardo kucaju na vrata. Dobio je ipak Webber još jedno produženje ugovora sredinom prošle sezone, no svjestan je da mu karijera neće trajati još dugo.

'Nisam još došao do trenutka za mirovinu, ali on će biti težak, to je sigurno. Treba dobro pogoditi vrijeme, da ne odem prerano znajući da sam mogao još toga dati, a niti da ne ostanem predugo pa da budem nedovoljno brz i mučim se. To će biti glavna dvojba,' izjavio je.

U Red Bullu pak veći problem od vozačke postave vide u razvoju bolida za novu sezonu, koji navodno kasni.

'Do pretposljednje utrke prošle sezone koncentrirali smo se na nadogradnje postojećeg bolida. Bilo je teško to uskladiti s razvojem novog bolida. Iskreno, to nam je poremetilo planove. Bila je to prava odluka jer smo dobro obavili posao, no sad nas čeka puno posla ove zime jer moramo stizati,' tvrdi dizajner Adrian Newey.