počele su glasine

Red Bull odgovorio na priču o Schumacheru u Formuli 1 već sljedeće sezone

12.09.2018 u 18:47

Bionic
Reading

Helmut Marko demantirao je kontakt Red Bulla s Mick Schumacherom kojeg se ovih dana po prvi put povezivalo u medijima s jednom momčadi iz Formule 1...

Mladi 19-godišnji sin sedmerostrukog prvaka svijeta prošlog vikenda ostvario je trostruku pobjedu na Nürburgringu i tako došao gotovo u egal s Ticktumom u borbi za titulu prvaka europske Formule 3, a samim time praktički i osigurao potreban broj bodova da bi dobio superlicencu za natjecanje u elitnom automobilističkom natjecanju.

  • +5
Mick Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nije trebalo proći dugo vremena da se pojave glasine o dolasku Micka Schumachera u Formulu 1 i to već sljedeće sezone. Naime, u medijima se pojavila tvrdnja da njegovi predstavnici pregovaraju s Red Bullom oko mjesta u Toru Rossu sljedeće sezone.

Ipak, Helmut Marko to je kratko demantirao.

'Nije na našoj listi i nemamo s njim nikakav kontakt,' izjavio je Mateschitzev savjetnik unutar F1 momčadi 'bikova'.

Ostaje nepoznato kog će Toro Rosso staviti za volan svojih bolida sljedeće sezone. Gasly je promoviran, a Hartley nije zadovoljio pa se spominje čak i povratak Kvjata u momčad koji je potjeran prošle godine.

Što se pak Mini Schumija tiče, kako mu njemački mediji tepaju, njega će se zasigurno sljedećih mjeseci i godina povezivati još mnogim F1 momčadima, no njemu se nikud ne žuri i trebao bi karijeru u 2019. godini nastaviti u Formuli 2...