EBEL DOIGRAVANJE

Red Bull izborio polufinale s 'medvjedima'

07.03.2010 u 20:23

Bionic
Reading

Pobjedom u sedmoj utakmici četvrtfinala Ebel lige, hokejaši Red Bulla osigurali su mjesto u polufinalu, a tamo ih od četvrtka već čekaju zagrebački 'medvjedi'. KAC se porazom od ekipe Salzburga oprostio od obrane naslova pobjednika Ebela

Red Bull iz Salzburga bit će suparnik Medveščaku u polufinalu Ebel lige. Epilog je to odlučujuće pobjede 'bikova' nad aktualnim prvakom KAC-om iz Klagenfurta u sedmoj utakmici doigravanja. Konačni rezultat bio je 4:2.

Red Bull je bolje 'ušao' u utakmicu, poveo sa 3:0 u samo 28 minuta igre, a unatoč tome što je KAC do 44. minute smanjio na obećavajućih 2:3, do izjednačenja nije došlo. Za konačnih 4:2 pogodio je Jonathan Filewich 19 sekundi prije kraja, u trenucima kad je KAC igrao bez golmana.

Prva utakmica Red Bulla i Medveščaka na rasporedu je već u utorak u Salzburgu, a prvu domaćinsku utakmicu 'medvjedi' će igrati dva dana kasnije u Zagrebu. Bit će to veliko iskušenje za jedinu hrvatsku momčad u Ebel ligi, jer su dosad hokejaši Red Bulla bili puno uvjerljiviji u međusobnim susretima.

U regularnom dijelu sezone igrali su šest puta i 'medvjedi' su samo jednom slavili, i to kod kuće (3:2), jednu utakmicu izgubili su u produžetku (4:5), a u ostalim dvobojima Red Bull je bio uvjerljiv (3:1, 9:3, 3:2, 3:2). U drugom polufinalnom susretu sastaju se Vienna Capitals i Black Wings Linz.