PRVIJENAC BALEA

Realu samo bod, Modriću svih 90 minuta

14.09.2013 u 23:54

Bionic
Reading

Velški nogometaš Gareth Bale pogotkom je debitirao za Real Madrid, ali njegov je novi klub izgubio prve bodove u prvenstvu, odigravši u 4. kolu 2-2 na gostovanju kod Villarreala…

Trener Reala Carlo Ancelotti je skupo pojačanje iz Tottenhama gurnuo na teren od prve minute u ofenzivnoj liniji koju su činili i Cristiano Ronaldo, Isco, te Karim Benzema kao istureni napadač. Defenzivne vezne pozicije su pokrivali naš Luka Modrić, koji je odradio svih 90 minuta, i Asier Illarramendi kojem je to također bio debi za Real.

Tako postavljeni Madriđani bili su u podređenom položaju na početku utakmice. Villarreal je stvarao prilike, a nagrada je stigla u 20. minuti kada se lopta odbijala po kaznenom prostoru i na kraju došla do Canija koji ju je pospremio iza leđa Diega Lopeza, inače nekadašnjeg člana ''žute podmornice''. Domaći su nastavili napadati, ali Real je u 38. minuti ipak došao do izjednačenja. Modrić je sjajno proigrao Daniela Carvajala, a ovaj je s desne strane ubacio pred gol gdje Baleu nije bilo teško pogoditi s vrha peterca.

Madriđani su u 64. minuti došli do vodstva prilično neobičnim pogotkom Cristiana Ronalda. Udarac Benzeme je obranio Sergio Asenjo, lopta se odbila do Ronalda koji je pucao i pogodio jednog domaćeg igrača. Lopta se od njega opet odbila do Ronalda, a od Portugalca u mrežu. Šest minuta kasnije Giovani dos Santos je postavio konačnih 2-2, natrčavši na odbijenu loptu.

I Real i Villarreal nakon četiri kola imaju deset bodova i zaostaju za vodećim Atletico Madridom i Barcelonom koji imaju maksimalan učinak.

Prvijenac Balea za Real