STRATEG MLADIH NADA SE ZAIGRAO

Realov trener napravio nešto nezamislivo; u klubu mu odmah uručili otkaz

01.03.2019 u 17:10

Bionic
Reading

U Real Madridu za neke stvari nemaju tolerancije pa je tako Realov trener mlađih kategorija kritiziranje prve momčadi platio gubitkom posla

Svi koji prate nogomet znaju da je Barcelona svladala Real na Bernabeu s 3:0 te prošla u finale Kupa kralja. Bolan je to udarac za kraljevski klub kojem posljednjih sezona izmiču domaći trofeji.

Poraz od najmrskijeg rivala nije nikome dobro sjeo, a Realov trener U-18 momčadi Alvaro Benito je za radio Cadena Sera kritizirao prvu momčad, a to na Bernabeu nipošto ne dozvoljavaju.

'Problem Reala je što igraju igrači koji su daleko od svoje razine', rekao je Benito koji je u svojem obraćanju posebno kritizirao veznjake Casemira i Tonija Kroosa.

Nakon njegovih riječi u klubu su mu uručili otkaz, a Benito je to primio relativno mirno, kao da je znao što mu slijedi i da je odlazak zapravo želio isprovocirati. Barcem, prema njegovom priopćenju u kojem između ostalog stoji:

'Poštujem odluku kluba kojeg sam uvijek branio u medijima. Uvijeć ću Realu biti zahvalan na svemu što mi je dao igraču i kao treneru.'

  • +7
Real Madrid - Barcelona, polufinale Kupa kralja 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Jose L. Cuesta/261/Cordon Press

Real se nije službeno oglasio, a s radija Cadena Sera su potvrdili da je Benito smijenjen zbog komentara na utakmicu Kupa kralja.

Benito je u Realu proveo sedam godina kao igrač, ali je karijeru završio s 26 godina zbog stalnih ozljeda. U Realovom omladinskom pogonu počeo je raditi 2015., a u Španjolskoj je poznat po komentarima na televiziji i radiju te kolumni.