NEKA POČNE

Real vs. Barca: Četiri 'el clasica' u samo 18 dana

07.04.2011 u 09:44

Bionic
Reading

Iako bismo mogli naricati nad skupinom od čak šestorice Hrvata u dresovima Tottenhama i Šahtara, oni i njihovi suigrači učinili su prave male podvige u Ligi prvaka. A sada je vrijeme da na sceni ostanu samo najbolji, a to su njihovi gotovo nedodirljivi protivnici

Ni Tottenham protiv Reala (4:0) ni Šahtar protiv Barcelone (5:1) nemaju ni zrna izgleda u uzvratima četvrtfinala Lige prvaka i jasno je da će španjolski rivali igrati u polufinalu.

Njihovi se dvoboji tjednima iščekuju - Real protiv Barcelone vjerojatno je najzanimljivija utakmica koju nogometni kalendar može ponuditi. Rijetko razočaraju, već se uobičajilo da prikažu vatromet golova, a sada će odmjeriti snage čak četiri puta u 18 dana.

Do prvog ogleda ostalo je još devet dana, ali taj bi u 'pokeru' mogao biti i najmanje važan. Radi se o prvenstvenom okršaju na Santiago Bernabeuu i iako će Mourinho dati sve za pobjedu, osam bodova prednosti Barcelone ostatak prvenstvene utrke čini gotovo nezanimljivim.

Već četiri dana kasnije protivnici će se preseliti u Valenciju, gdje će na neutralnom terenu odigrati finale kupa, a šest dana zatim (još nije službeno, ali…) uslijedit će prvi dvoboj u Ligi prvaka, ponovno na Bernabeuu. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Kataloniji.

Možda će nekome na tom putu već dosaditi, ali ako Messi, Ronaldo, Xavi, Özil, Iniesta, Benzema i društvo budu na svojoj uobičajenoj razini, čeka nas nogometni mjesec za pamćenje.

Podsjećanje na petardu prošlog studenog na Nou Campu