ŠPANJOLSKA LIGA

Real teškom mukom do trijumfa protiv Las Palmasa; Luka Modrić ostao na klupi

27.09.2023 u 21:13

Bionic
Reading

Madridski Real je u dvoboju 7. kola Primere na svom stadionu svladao Las Palmas s 2-0, a Luka Modrić je utakmicu odgledao s klupe

Nije to bila laka pobjeda Kraljevskog kluba jer je bedem kluba s Kanarskih otoka probijen tek u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, kada je pogodio Brahim Diaz. U 54. minuti konačnih 2-0 postavio je Joselu. Real je propustio desetak čistih prilika, većinu u prvom dijelu, a istakao se obranama vratar Las Palmasa Alvaro Valle.

  • +2
Real Madrid - Las Palmas, Primera, 2023/24. Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez

Real je sada drugi s 18 bodova, s bodom manje od senzacionalnog lidera Girone, koja je u gostima svladala Villareal s 2-1. Domaćini su poveli golom Danija Pareja (49pen), ali je katalonska momčad uspjela preokrenuti pogodima Dovbyka (56) i Erica Garcíje (61). Girona nakon sedma kola predvodi ljestvicu s 19 bodova, šest pobjeda i samo jednim remijem.

Nogometaši Real Sociedada osvojili su sva tri boda na gostovanju u Valenciji gdje su u susretu sedmog kola španjolske La Lige slavili s minimalnih 1-0.

Pogodak odluke na Mestalli postigao je Carlos Fernandez u 32. minuti, a domaće šanse dodatno su se smanjile na samom kraju prvog dijela kada je Amallah zaradio drugi žuti karton. Unatoč igraču manje Valencia je u nastavku napadala i pokušala izbjeći poraz, ali Real Sociedad je sačuvao pobjedu. Real Sociedad je skočio na peto mjesto ljestvice.

Cadiz i Rayo Vallecano su odigrali utakmicu bez pogodaka.

U četvrtak će posljednje utakmice ovog kola odigrati Granada - Betis, Celta - Alaves i Osasuna - Atletico.

Standings provided by Sofascore