u madridu oprezni

Real se pobrinuo da se Barcin gaf s Neymarom njemu ne može dogoditi!

19.08.2017 u 10:11

Bionic
Reading

Za razliku od Barcelone koja je ostala bez velike zvijezde zbog preniske odštetne klauzule u ugovoru, u Realu su odlučili takav scenarij izbjeći pod svaku cijenu. Bez pola milijarde eura nitko od ključnih igrača neće moći svojevoljno otići iz kluba...

Real ima generaciju koja dominira svjetskim nogometom i niže trofeje, no u klubu su svjesni da moraju zaštititi svoju momčad od bogatih klubova poput PSG-a koji su spremni platiti i više od 200 milijuna eura da bi dobili igrača kojeg žele.

  • +14
Real Madrid - Barcelona (uzvratna utakmica Superkupa) Izvor: Reuters / Autor: JUAN MEDINA

Za razliku od Barcelone koja se nije na pravi način zaštitila pa je ostala bez Neymara, u Madridu su odlučili ugovorima igrače onemogućiti da svojevoljno napuste klub.

Naime, već su postavljene odštetne klauzule na 500 milijuna eura za Luku Modrića, Tonija Kroosa i Danija Ceballosa, a dnevnik Marca tvrdi da trenutno traje operacija postavljanja slične otkupne cijene i Marcu Asensiju.

Veliki 21-godišnji talent igra tek godinu dana za 'kraljevski klub', a već je zabio pregršt važnih golova, uključujući i onaj u finalu Lige prvaka, kao i nedavno u obje utakmice španjolskog Superkupa.

Predsjednik Perez pribojava se da bi klauzula od 350 milijuna eura koja stoji u trenutnom ugovoru mogla bi dovoljno niska da ju netko od nogometnih bogataša isplati i želi s mladićem potpisati novi ugovor s pola milijarde odštete u slučaju iznenadnog odlaska iz Madrida.

Asensio bi za nagradu dobio povećanje plaće na 4.5 milijuna eura godišnje.

Time bi dostigao Modrića po visini otkupne cijene, a Ronaldo, Bale i Benzema ostaju na vrhu u Realu: za njih treba platiti milijardu eura ako ih netko želi dovesti bez pristanka Reala...