olmo prema 'građanima'

Real odustao od bivše zvijezde Dinama; ovu priliku Pep Guardiola neće propustiti

16.04.2024 u 13:40

Bionic
Reading

Dani Olmo (25) ovog ljeta sigurno napušta Red Bull Leipzig, a njemački mediji sad otkrivaju kako je predsjednik Real Madrida Florentino Perez iznenada odustao od pokušaja da ga dovede na Santiago Bernabeu

RB Leipzig će prodajom Danija Olma (25) zaraditi najmanje 60 milijuna eura, to je minimum ispod kojeg njemačka momčad niti ne želi razgovarati s potencijalnim kupcima.

A njih ima i više nego dovoljno iako njemački mediji sad otkrivaju kako se iz utrke za bivšom zvijezdom Dinama iznenada povukao madridski Real.

Naime, predsjednik Reala Florentino Perez već neko vrijeme pokušava nagovoriti Olma da dođe u Madrid, a odšteta od 60 milijuna eura nije predstavljala nikakav problem za 'kraljeve' koji su u procesu izgradnje nove momčadi. Podmlađivanje za sada ide sjajno, ali čini se kako je Perez na kraju ipak odustao od Olma.

Prioritet Reala ovog ljeta je dolazak Kyliana Mbappea i 'kraljevi' će praktički sav novac potrošiti na taj transfer. Zato se Perez povukao iz utrke za Olmom jer na njegovoj poziciji ofenzivnog veznjaka već ima Judea Bellinghama i kao zamjenu Brahima Diaza, a tu su i 'poletarci' Arda Güller te Nico Paz. Uz sve to Real mora i prodati neku od svojih zvijezda jer će u napadu dolaskom Mbappea nastati 'gužva', mjesta i novca za sve jednostavno nema.

No, Dani Olmo ne mora brinuti, Real može pričekati, a ovu priliku je, tvrde njemački mediji, spremno iskoristio Pep Guardiola. Da, Olmo bi trebao krenuti put Manchester Cityja iako bi ga u svojim redovima želio i Liverpool te Tottenham. Dojam je da ni 'redsi' ni 'spursi' nemaju šanse u borbi s 'građanima'.

Guardiola zna što mu sve može donijeti Dani Olmo koji je najvećim dijelom prošao Barcinu nogometnu školu te se nastavio razvijati u Dinamu. U momčadi Cityja već su dva nekadašnja igrača 'modrih', Joško Gvardiol i Mateo Kovačić pa Pep u stvari niti nije morao previše razmišljati.

Uz sve to se Olmo u RB Leipzigu razvio u jednog od ponajboljih ofenzivnih veznjaka te bi na Etihadu bez ikakvih problema trebao zamijeniti Kevina De Bruynea. On gotovo sigurno napušta 'građane' ovog ljeta, pa City na toj poziciji ostaje tek s Bernardom Silvom. A uz njega će, kako se sada čini, od slijedeće sezone na Etihadu igrati i Dani Olmo.