Velika rasprodaja

Real Madrid se rješava čak četiri svoje zvijezde: 'Kraljevi' žele ove zime zaraditi preko 200 milijuna eura

11.12.2019 u 10:36

Bionic
Reading

Real Madrid želi prodati Garetha Balea, Jamesa Rodrigueza, Mariana i Brahima Diaza kako bi zatvorili 'rupu' u proračunu od 200 milijuna eura

Real Madrid želi ove zime zaraditi minimalno 200 milijuna eura kako bi svoje financije doveli u red. Uoči ove sezone kupili su Edena Hazarda, Luku Jovića, Edera Militaoa, Ferlanda Mendyja i Rodrygoa Goesa, a ta pojačanja koštala su ih 350 milijuna eura, a na prodaji Marcosa Llorentea, Keylora Navasa, Raula de Tomasa, Matea Kovačića i Thea Hernandeza su zaradili 150 milijuna.

U klubu žele zatvoriti tu 'rupu' od 200 milijuna eura kako ne bi došli u probleme s La Ligom i UEFA-inim financijskim fair playom. Real planira već ove zime zaraditi preko 200 milijuna eura, a to žele napraviti prodajom četvorice igrača iz napadačkog dijela ekipe.

Marca piše kako je trener Zinedine Zidane otpisao četvoricu ofenzivaca na koje više ne računa. Jedan od njih je Gareth Bale koji je već neko vrijeme na ratnoj nozi sa Zidaneom i koji sve otvorenije pokazuje nepoštovanje prema klubu. Trebao je otići još ljetos, ali nije bilo zainteresiranih pa je ipak ostao. Real će ga ponovno probati prodati ove zime.

Osim Balea na prodaju je i James Rodriguez koji svim silama želi ostati u Realu, ali na njega u klubu pa je jedno vrijeme proveo i na posudbi u Bayernu koji ga nije zadržao. James prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura, ali moguće je da će netko zainteresiran ipak dobiti popust s obzirom na situaciju s financijama i na to da na njega u Madridu ne računaju.

Preostala dvojica su Mariano i Brahim Diaz od kojih su u klubu imali velika očekivanja, ali niti jedan ih nije ispunio pa sada mogu napustiti klub. Prodajom ove četvorice 'kraljevi' će zaraditi i više od 200 milijuna eura i mirno ući u nastavak natjecanja.