SAMO JE NOVAC VAŽAN

Real Madrid ima plan vrijedan pola milijarde eura koji će zatresti nogometni svijet

09.05.2018 u 06:26

Bionic
Reading

U Real Madridu se sprema nikad rastrošniji prijelazni rok u povijesti, a prema nekim nagađanjima koja dolaze iz pera španjolskih i engleskih novinara 'kraljevski klub' spreman je potrošiti nevjerojatnih pola milijarde eura na samo dva igrača

'BBC' (Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo) već je odavno prošlost u Madridu i u Realu žele izgraditi novi, još atraktivniji, napadački trozubac u kojem bi ostao samo Portugalac. Uz njega bi u ofenzivi bili Mohamed Salah i Neymar pa bi mediji dobili SCN (Salah, Cristiano, Neymar).

Malo nerealno zvuči, ali u Španjolskoj su mnogi uvjereni da će Neymar završiti u Realu i to prije pčetka Svjetskog prvenstva u Rusiji. Navodno se naveliko radi na rekordnom transferu brazilske zvijezde koja ne bi imala ništa protiv da se vrati u La Ligu iako u dresu najomraženijeg rivala Barcelone. 'Kraljevi' bi to zadovoljstvo platili 300 milijuna eura u kešu, a Neymara osim milijunima na bankovnom računu mame i dresom s brojem '10' kojeg bi uzeli od Luke Modrića.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Što se tiče Salaha, koji u Liverpoolu ima status božanstva, za njega je predsjednik Reala Florentino Perez pripremio 200 milijuna eura. Iznos koji bi zadovoljio i 'redse' pa je jedino odluka na samom igraču kojem se ne ide iz Premiershipa i grada u kojem su ga toliko zavoljeli.

  • +31
Egipatski nogometaš Mohamed Salah Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dakle, to je pola milijarde eura za dva igrača pa se sigurno mnogi pitaju kako će na to sve gledati Uefa. No prema nekim napisima u Realu to nikoga ni najmanje ne zabrinjava, jer kupnja Salaha i Neymara nije motivirana samo sportskim razlozima, nego je na Santiago Bernabeu ekonomija na prvom mjestu. Tamo smatraju da bi dolazak ove dvojice bio poslovni potez, jer bi dobili još više novca od sponzora, ulaznica, prodaje dresova, televizijskih prava te bi lako namirili minus nastao plaćanjem odšteta.

Nešto slično kao kada su za 94 milijuna eura kupili Cristiana Ronalda, a oni su taj iznos vratili samo od prodaje dresova Portugalca za jednu godinu. Sve ostalo što je kasnije došlo s njime i zbog njega bio je profit. Tako bi bilo i s ovom dvojicom. Novac na prvom mjestu, a ako uz to dođu i sportski rezultati tim bolje.